Volleyball setter regler

Oversigt

Volleyball settere bruger deres hænder til at slå bolden og sætte det i god position for hitter eller angriber at spike det i modstanderens domstol. Indstilling kræver specialiseret træning og øvelse. Som indstilling specialist eller en spiller ofte påberåbt sig at sætte, bør du holde sig informeret om alle regler, der gælder for indstilling.

Overtrædelser

Du kan ikke slå bolden to gange under et sæt. Sådanne “dobbelt hits” vil koste dit hold et point. Som back row setter kan du ikke blokere eller angribe bolden eller slå bolden over alt over nettet. Du kan ikke hoppe op for at ramme bolden med din krop forhøjet over toppen af ​​nettet. Blokerende eller hittere på modstanderne kan forsøge at tvinge dig til at blokere bolden ulovligt ved at ramme bolden i dine hænder, mens de forbliver placeret over nettet. At kontakte bolden med din krop over nettet udgør en ulovlig blok. Hvis du rører bolden på samme tid som en blokering på det modsatte hold, begår du også en ulovlig blok.

Indstilling til en blokering

Du kan også tvinge blokeringspersoner på modstandersamfundet til at begå overtrædelser. Hvis bolden forbliver tydeligt på din side af nettet, kan du sætte bolden til blokkere med deres hænder over nettet for at tvinge dem til at begå en ulovlig blok. Hvis blokkere kontakter et kuglesæt fra setterens side, begår de en overtrædelse, og deres hold taber point.

Libero Indstilling

Ifølge Volleyball.org har libero-positionen eksisteret i konkurrencedygtig volleyball siden 1998. Libero, en defensiv specialist, skal forblive i ryggen og kan ikke angribe bolden eller kontakte bolden over toppen af ​​nettet. Libero kan heller ikke tjene. Specialiserede regler gælder også for liberos indstillingsevner. Hvis Libero står med en eller begge fødder, der rører ved angrebslinjen eller er placeret foran angrebslinjen, kan han ikke sætte bolden med hænderne til en hitter, så hitteren kontakter bolden over nettet. Liberos kan sætte med hænderne fra bagsiden af ​​retten i enhver situation. Liberos kan også sætte med hænderne fra forsiden af ​​retten, så længe hitteren ikke tager bolden over nettet.