Vitaminer til retfærdig hud

Oversigt

Retfærdig hud er tyndere og mere modtagelig for blå mærker, solskoldning og skade fra alder og eksponering end tykkere eller mørkere hud. Personer med let hud, blond eller rødt hår og blå eller grønne øjne skal beskytte deres hud med solnedgang, fugtighedscreme og korrekt ernæring. Vitaminer kan hjælpe med at opretholde en glødende, smidig hudflektion til dem med skøn hud.

B-kompleks og beta-caroten

Hud kan blive følsom overfor sollys, hvis du ikke får nok af visse næringsstoffer. Mennesker med let eller ret hud har størst risiko for at udvikle fotodermatitis eller unormal reaktion på sollys, ifølge University of Maryland Medical Center. En mangel på niacin – en af ​​B-vitaminerne – kan føre til fotokølsomhed. Et daglig B-komplekstilskud vil beskytte imod niacinmangel og bidrage til hudens sundhed. Antioxidanter, især beta-caroten, hjælper med at bekæmpe frie radikaler, der bidrager til skader på huden og kan mindske symptomerne på fotodermatitis. Betacaroten er en forstad til vitamin A og er primært opnået gennem en kost rig på appelsin og grønne grøntsager.

Vitaminer C og K

Retfærdig hud kan bløde lettere og viser sikkert blå mærker mere dramatisk end mørkere hud på grund af farvekontrast. Aldring og solskader øger også hudens tendens til at mærke, ifølge University of Alabama ved Birmingham Medical Center, fordi det reducerer hudens elastik og følsomheden af ​​små blodårer til brud. Mangel på C-vitamin øger også sandsynligheden for, at den retfærdige hud blokerer let. C-vitamin kan tages i kosttilskud eller øge vitamin C-indtaget ved at tilsætte friske frugter og grøntsager til din kost. Utilstrækkelig vitamin K kan også føre til blå mærker. K-vitaminmangel er sjældne, ifølge University of Alabama i Birmingham, men kan påføres ved at tage en lang række antibiotika. Bolstering forbrug af grønne grøntsager vil gøre op for vitamin K mangler og hjælpe med at beskytte fair hud mod blå mærker.

Vitaminer A og E

Vitaminerne A og E er kraftfulde antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe aldringerne såvel som vejrets eksponering skader på huden, ifølge Northwestern Health Sciences University. E-vitamin reducerer rynker og forbedrer hudtekstur, begge vigtige komponenter til at opretholde en glat hud med ret hud. E-vitamin understøtter også andre vitaminers evne til at arbejde effektivt. Vitamin A understøtter hudens bindevæv og forbedrer også hududseende, reducerer fine linjer og krymper store porer. Vitaminerne A og E er begge olieopløselige, hvilket betyder, at at tage for meget af dem kan skabe problemer, som de akkumulerer i kroppen. Tag kosttilskud i moderation uden at overskride producentens målrettede mængder og forsøge at forbedre vitamin A og E indtag ved at indtage friske grønne grøntsager dagligt.