Vitaminer til behandling af melasma

Oversigt

Melasma er den mørke hudfarve, der vises på de solbeskyttede områder i ansigtet. Det er normalt forbundet med graviditet, p-piller, hormonbehandling og overdreven sol eksponering. Melasma forårsager ikke andre symptomer bortset fra ujævn bruning af huden og er kun af kosmetisk betydning. At undgå solen og bruge solcreme er nøglen til at forhindre melasma. Cremer indeholdende tretinoin, kojinsyre og azelainsyre kan medvirke til at forbedre tegnene på melasma. Nogle vitaminer og naturlige kosttilskud kan også hjælpe med at behandle og forhindre melasma.

C-vitamin

C-vitamin eller askorbinsyre er et vandopløseligt vitamin, der er afgørende for vækst, udvikling, reparation og vedligeholdelse af forskellige kropsvæv. En undersøgelse offentliggjort i august 2004-udgaven af ​​”International Journal of Dermatology” angiver, at brugen af ​​5 procent ascorbinsyrecreme i 16 uger kan bidrage til at forbedre melasma uden nogen bivirkninger. Vit C-cremer kan bruges alene eller i kombination med hydroquinon cremer.

E-vitamin

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin med evnen til at neutralisere frie radikaler dannet som følge af forskellige metaboliske processer i kroppen. E-vitamin spiller også en vigtig rolle for at opretholde en sund hud. Flere undersøgelser, som den, der blev offentliggjort i august 2009-udgaven af ​​”International Journal of Dermatology”, har vist, at vitaminer E, C og A kosttilskud sammen med flavonoidlægemidler som procyanidin i otte uger kan være sikre og effektive til behandling Epidermal melasma. Det er dog vigtigt at følge doseringsinstruktionerne omhyggeligt, da kronisk overforbrug af E-vitamin kan øge risikoen for død.

Vitamin A

Vitamin A er et andet fedtopløseligt vitamin, der hjælper med at danne og opretholde en sund hud. Derivater af vitamin A kendt som retinoidsyre kan være effektive til behandling af melasma efter 24 uger. Vitamin A-derivater er vigtige komponenter i mange receptpligtige lægemidler, der anvendes til behandling af melasma. Retinol kan også opnås fra fødevarer, der er rige på fuldmælk, berigede fødevarer og dyrelever.

Pycnogenol

Pycnogenol er et ekstrakt af barken fra den franske søpine eller Pinus pinaster. Pycnogenol er en potent antioxidant, der er stærkere end E-vitamin og C-vitamin og kan beskytte huden mod effekten af ​​ultraviolet stråling, der kan føre til melasma. Pycnogenol er sikkert at bruge, og der er ikke rapporteret om nogen kendte bivirkninger.