Vitaminer, som du ikke bør fordoble

Vitamin A

Kommercialisme og rigelige over-the-counter valgmuligheder opmuntre vitamin og supplement brug til at fremme sundhed og velvære. Men de lettilgængelige vitaminer kan gøre mere skade end godt, hvis de tages forkert. At læse etiketten og forståelse af dagpenge vil stoppe en potentiel overdosering af vitamin. Visse vitaminer bør ikke være dobbeltdoserede, da det kan medføre organskader. Der er to typer vitaminer: fedtopløselige og vandopløselige. De fedtopløselige vitaminer opbevares i kroppen for senere frigivelse, hvilket skaber en potentiel overdosis med dobbelt dosering. Harvard Public School of Health anbefaler at få vitaminer fra et sundt udvalg af fødevarevalg, da det er svært at overdosere vitaminer i fødevarer.

Vitamin D

Vitamin A er fedtopløseligt og bør ikke være dobbeltdoseret. Vitamin A er taget for at forbedre syn, hud, immunrespons og fremme normal celledeling. Vitaminer og sundhedstilskud Guide hjemmeside anfører, at en dosis på over 20.000 IE af A-vitamin er giftig for kroppen. Træthed, kvalme og opkastning kan indikere en overdosis af dette tilskud. En anden skadelig virkning af en dobbeltdosis af dette vitamin hos gravide kvinder er potentiel skade på fosteret.

Vitaminer C og E

D-vitamin kan være toksisk i dobbeltdoser. Dette vitamin produceres af kroppen som reaktion på sollys eller UV, eksponering og fremmer brugen af ​​calcium til sunde, stærke knogler. MedlinePlus bemærker, at hovedpine, kvalme, svaghed, muskelsmerter og en metallisk smag alle kan betyde overdosis af dette vitamin. Giftige doser af D-vitamin taget over en længere periode kan resultere i irreversible forekomster af calciumkrystaller i blødt væv, hvilket kan være skadeligt for hjertet, lungerne og nyrerne.

Multivitaminer

Selvom vitaminerne C og E er vandopløselige, betyder ekstra doser normalt elimineres ufarligt gennem urinen, og dobbelt doser anbefales ikke. National Institutes of Health hævder, at for meget E-vitamin eller dl-alfa-tocopherol i mængder større end 1000 mg om dagen kan forårsage blødning. C-vitamin, en potent antioxidant, der bruges til at øge immunsystemet, kan modvirke nogle kemoterapibehandlinger og forårsage maveproblemer, hvis de overtages i henhold til MayoClinic.com.

Pas på dobbeltdosering multivitaminer, så mange indeholder ikke-vitaminer, der er toksiske i store doser. Specielt er jern og calcium, mineraler, der hjælper med knogletæthed, skadelige, hvis en dobbeltdosis multivitamin indtages, ifølge webstedet Vitaminer og Ernæring Center. Dobbeltdoserende multivitaminer kan også give et overdrevent vitaminindtag af A, D, C og E, som alle er skadelige i overskud.