Vitaminer i salat greens

Oversigt

Salatgrønsager, som andre grøntsager, har lavt fedtindhold og kalorier, indeholder ikke kolesterol og har et højt indhold af vitaminer og mineraler, hvilket gør dem sygdomsbekæmpende, næringsfyldte krafthuse. Faktisk kan en stor, sund salat levere meget af dit daglige vitamin- og mineralbehov, ifølge Medline Plus. Vælg en række grøntsager til din salat, tilføj andre grøntsager og påfyldninger, der har lavt indhold af mættede fedtstoffer, og nyd din krop med naturlige, lækre vitaminer.

Vitamin K

Grønne bladgrøntsager er en kilde til K-vitamin, som er nødvendig for blodpropper og kan også bidrage til benstyrken hos ældre, ifølge Medline Plus. På grund af sin rolle i blodkoagulation kan vitamin K blande sig i blodfortyndende lægemidler som warfarin, også kendt som Coumadin. Hvis du tager warfarin, skal du konsultere din læge om dets interaktion med K-vitamin. De fleste grønne grønne har rigelige mængder vitamin K, og både spinat og kale giver hele dit daglige krav i en 1-kops servering.

Vitamin A

Vitamin A holder huden og øjnene sunde og hjælper med at regulere immunsystemet for at forebygge og bekæmpe infektioner, ifølge Office of Dietary Supplements. Planter indeholder karotenoid form af vitamin A, den mest kendte og mest effektive, som er beta-caroten. De fleste mørke bladgrønne giver noget vitamin A, og en kop med enten kale, spinat eller romaine salat giver hele dit daglige indtagskrav. Vitamin A er fedtopløseligt, så lidt olivenolie, ost eller salatdressing hjælper kroppen med at absorbere den.

Vitamin B.

Bladgrønne grøntsager giver folat eller vitamin B-9 og vitamin B-6. Folat er nødvendig for at lave og vedligeholde nye celler – det hjælper med at gøre DNA og forhindrer DNA ændringer, der kan føre til kræft. Folat hjælper også med at lave røde blodlegemer og forhindrer anæmi. Vitamin B-6 er involveret i metabolisme af protein og røde blodlegemer, funktioner i nervesystemet og immunsystemet og vedligeholdelsen af ​​blodsukker. Kale er især høj i folat – hver kop tilbyder 94 mikrogram eller bare genert af en fjerdedel af dine daglige behov.

C-vitamin

Mennesker gør ikke C-vitamin i kroppen, så det er vigtigt at få det fra fødekilder eller kosttilskud. Også kendt som ascorbinsyre, er vitamin C nødvendigt til sårheling. Det er også en antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler, som danner når kroppen omdanner fødevarer til energi og kan bidrage til hjertesygdomme og kræft. C-vitamin forbedrer jernabsorptionen og er også involveret i immunsystemfunktionen. Kig på kale som en fremragende kilde til vitamin C. Hver kop indeholder 80 milligram, hvilket er mere end de daglige krav til kvinder og 89 procent af kravet til mænd.