Vitaminer i en mandarin

Oversigt

Mandariner er citrusfrugter med segmenteret, saftigt kød og en sød men smagfuld smag. Normalt kommercielt tilgængelig november til april, kommer mandariner i mange sorter, herunder clementines, tangelos og honning mandariner. For bedste smag og kvalitet anbefaler tangerines.org at vælge mandariner med blanke, dybe orange skind, der føler sig tunge for deres størrelse. Naturligt lavt kalorieindhold, der stadig er højt i fiber og C-vitamin, er mandariner et sundt kostvalg.

C-vitamin

Mandariner, som alle citrusfrugter, er en fremragende kilde til C-vitamin. Det amerikanske landbrugsministerium opregner en medium mandarin som indeholder 29,1 mg – næsten 50 procent af den anbefalede daglige værdi – af dette vigtige antioxidant-vitamin. Verdens sundeste fødevarer hjemmeside noterer sig, at C-vitaminets antiinflammatoriske virkninger kan hjælpe med at lindre sådanne sygdomme som astma, slidgigt og reumatoid arthritis. C-vitamin forhindrer også oxidation af kolesterol og kan forhindre, at det klæber til arterievæggene og derved bidrage til at forhindre hjerteanfald og slagtilfælde. C-vitamin scavenges frie radikaler, som kan bidrage til at forebygge mange kræftformer, især coloncancer.

B-komplekse vitaminer

Selv om der kun er 50 kalorier i en mellemstor mandarin, har denne sunde citrusfrugt mere at tilbyde end bare rigelige mængder af vitamin C. Mandariner er også gode kilder til B-1 eller thiamin, som din krop har brug for til produktion af Energi og korrekt funktion af muskler og nerver. Mandariner indeholder også beskedne mængder af andre B-komplekse vitaminer. USDA fastslår, at en mellemstor mandarin indeholder 063 mg thiamin eller vitamin B-1; 0,39 mg riboflavin eller vitamin B-2; .410 mg niacin eller vitamin B-3; Og.235 mg pantothensyre eller vitamin B-5. Den samme mandarin indeholder også 17 mcg folat. National Institutes of Health’s Office of Dietary Supplements siger folat er nødvendigt for at gøre RNA og DNA og hjælper med produktion af røde blodlegemer.

carotenoider

Det er i at levere gavnlige carotenoider, at mandariner virkelig skinner. En mellemlang tangerine giver 0,199 mg beta-caroten, en stærkt pigmenteret organisk forbindelse med antioxidantegenskaber. Ifølge webstedet World’s Healthiest Foods er mandariner – sammen med appelsiner, græskar og papaya – særdeles rige på en anden carotenoid, beta-kryptoxanthin. USDA bemærker, at en medium mandarin giver en kæmpe 444 mg. Visse videnskabelige undersøgelser tyder på, at beta-kryptoxanthin kan nedsætte risikoen for lungekræft. I en klinisk undersøgelse foretaget af Yuan og kolleger og offentliggjort i september 2003 af Cancer Epidemiology, fandt forskerne en 27 procent reduktion i risikoen for lungekræft hos voksne, der forbrugte fødevarer med rige på beta-kryptoxantiner.

Vitamin A

Vitamin A indhold er, hvor mandariner overstiger deres nære fætre, orange. En mandarin ifølge USDA indeholder 742 IE af A-vitamin – mere end dobbelt mængden af ​​en mellemstor orange, som kun giver 295 IE. Ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia er vitamin A nødvendigt for godt syn og hjælper med at opretholde sunde tænder og knogler.