Vitaminer for at forhindre uti

Oversigt

Urinvejsinfektioner kan påvirke nyrerne, urinerne, blæren og urinrøret og forårsage symptomer som hyppig, smertefuld vandladning, feber, nedsat mavesmerter og kvalme. Anatomiske abnormiteter i urinvejen, forstørret prostata, urinretention i blæren og et svagt immunsystem er nogle af de vigtigste bidragende faktorer til dette problem, som rammer millioner af mennesker hvert år. Bortset fra medicin, kan visse vitamintilskud hjælpe med at forebygge og håndtere urinvejsinfektioner. Tal altid med en læge, inden du bruger vitamintilskud til forebyggelse af et UTI.

Vitamin A

Bortset fra at opretholde sunde knogler, tænder, hud og slimhinder hjælper vitamin A med at regulere immunsystemets funktion. Sundhedsinstitutets Kontor for Kosttilskud fortæller, at A-vitamin hjælper med at producere hvide blodlegemer og lymfocytter, som ødelægger skadelige bakterier, svampe og vira, der forårsager en lang række infektioner, herunder urinveje. Vitamin A findes i Fødevarer som æg, kød, fisk og mejeriprodukter. Vitamin A kosttilskud hjælper også med at øge immunsystemet. Det er dog vigtigt at følge doseringsanvisninger, da overdosering af A-vitamin kan føre til svimmelhed, hovedpine og knogler og muskelsmerter.

C-vitamin

C-vitamin er et vandopløseligt antioxidant vitamin, der er afgørende for reparation og vedligeholdelse af kropsvæv. C-vitamin er også surt i naturen. Som sådan anbefaler National Clearinghouse for C-vitamin vitamin C-rige fødevarer som citrusfrugter, jordbær, grønne grøntsager og grønne paprika samt syntetiske C-vitamintilskud, for at syrne urinen og forhindre bakteriens vækst I urinvejen. En overdosis af C-vitamin kan imidlertid føre til kvalme og ubehagelig mave.

Vitamin B6

Vitamin B6 er et andet vandopløseligt vitamin, som hjælper immunsystemet med at producere proteiner kendt som antistoffer til bekæmpelse af patogener, der er ansvarlige for urinveje og andre infektioner. Sammen med fødevarer som bønner, nødder, bælgfrugter, æg, kød og fuldkorn kan vitamin B6 også fås fra B-komplekstilskud. Dog kan store doser af dette vitamin forårsage neurologiske lidelser og følelsesløshed. Derfor er det bedst at tale med en læge, før du tager dem.

Multivitamin og Mineral Supplements

University of Maryland Medical Center anbefaler også at tage et multivitamintilskud bestående af vitamin A-, C-, E- og B-komplekset sammen med mineraler som calcium, magnesium og zink til immunsystemets generelle funktion og vedligeholdelse af muskler og Væv i urinvejen. Selvom disse tilskud ikke behandler eksisterende urinvejsinfektioner og ikke kan erstatte foreskrevne behandlinger, kan de hjælpe med at forhindre fremtidige infektioner.