Vitaminer for at forhindre håret i at blive grå

Antioxidant Vitaminer

Gråt hår opstår naturligvis, når du begynder at alder. Håret består af to dele kaldet en skaft og en rod. Når du bliver ældre, begynder pigmenterne i håret at dø og efterlader færre pigmenter i håret. Når der ikke er nok pigmenter i håret, vil der være en lav mængde melanin, der gør håret til forskellige farver som grå, sølv eller hvid, ifølge Kids Health.

Vitamin B6

Vitaminer C & E indeholder begge antioxidant egenskaber, der hjælper med at beskytte kroppen mod frie radikaler, der kan forårsage skader på dit væv, celler og organer, sammen med at få dit hår til at blive usundt ved at gøre det tørt eller tyndt. Disse stoffer dannes, når kroppen har energi produceret fra omdannelsen af ​​mad til glucose. Vitamin C & E hjælper med at bremse aldringsprocessen, hvilket er når grå hår opstår. Vitamin C kan findes i citrusfrugter og saft, mens gode kilder til E-vitamin omfatter majs, nødder og solsikkefrø.

Folsyre

Vitamin B6 betegnes også som pyridoxin. Det er en del af den otte B vitamin gruppe, ifølge University of Maryland Medical Center. Vitamin B6 er afgørende for sundt hår og giver dit hår vigtige næringsstoffer, som kan bidrage til at reducere sværhedsgraden og chancen for at du oplever grå hår. Ligesom alle B-vitaminer er det vandopløseligt, og alle spor af det afgår gennem vandladning. En lav mængde af dette vitamin kan være mildt mangelfuldt og forårsage svaghed og kortvarigt hukommelsestab. Gode ​​kilder til vitamin B6 omfatter kylling og brun ris.

Også kendt som vitamin B9, er folsyre afgørende for kroppen, da det hjælper med at holde håret sunde og stærke, ifølge University of Maryland Medical Center. Det er vandopløseligt som alle B-vitaminer, så du skal have en kontinuerlig forsyning af det. Folinsyre arbejder med væv for at hjælpe dem med at vokse og forbedrer den cellulære funktion. Ifølge MedlinePlus kan mangel på folinsyre resultere i gråt hår.