Vitaminer, der hjælper med at helbrede tinnitus

Oversigt

Tinnitus er en opfattelse af lyd, når ingen er der, ifølge den amerikanske tale-sprog-høringsforening. Det manifesterer sig ofte som en ringe i ørerne, men det kan også lyde som en summende, hissende, fløjtende eller endda brølende i hovedet. Tinnitus er et symptom på en underliggende tilstand. Det kan være forbundet med høretab, stress, øreskader, blodtryk, tumorer og aterosklerose, som er en indsnævring af arterierne. Hvis korrigering af den underliggende årsag ikke giver resultater, eller en underliggende årsag ikke kan findes, kan en anden form for behandling bidrage til at reducere eller eliminere ringen. En form for behandling er vitaminterapi.

Gingko Biloba

Et af de mest almindelige kosttilskud til behandling af tinnitus er gingko biloba, ifølge Mayo Clinic. En undersøgelse foretaget ved Allgemeines Krankenhaus St. Georg i Hamburg, Tyskland i 2002 viste, at gingko infusionsbehandling, som er administration af væsker direkte ind i blodbanen, kombineret med oral gingko biloba er effektiv til at lindre symptomer forbundet med tinnitus. Oral gingko blev taget i 80 mg doser to gange om dagen i løbet af 12 uger. Men folk har også taget 120 til 240 mg magnesium oralt uden infusion og oplevede også en forbedring.

Zink

Zink er et andet supplement, der kan hjælpe med at behandle tinnitus, ifølge oplysninger fra National Institutes of Health. En undersøgelse foretaget af Department of Otorhinolaryngology ved St. Marianna University School of Medicine i 1997 fandt ud af, at folk, der lider af tinnitus, også var mangelfuld i zink. Deltagere fik 34 eller 68 mg zink hver dag i to uger. De fleste oplever et fald i symptomerne på tinnitus, da blodsinkniveauerne øges.

Melatonin

Melatonin er et hormon fremstillet af kroppen, men det kan også findes som et kosttilskud anvendt til søvnforstyrrelser. En undersøgelse foretaget af Ear Research Foundation i Sarasota, Florida i 1998 viste, at det kan gavne folk, der lever med tinnitus. Deltagerne tog 3 mg melatonin i løbet af 30 dage og fandt en forbedring af symptomer.

B-vitaminer

National Institutes of Health tilbyder B-vitaminer som en anden potentiel løsning for tinnitus. En undersøgelse udført ved Institute of Noise Hazards Research i 1993 viste, at nogle mennesker, der lider af tinnitus, også lider af en B12-mangel. Tilsætning af kosten med dette vitamin gav en forbedring af tilstanden. Der er også nogle anekdotiske beviser for, at både niacin og thiamin kan give relief af tinnitus. Mellem 100 og 500 mg var tage af thiamin. Niacin blev taget i 50 mg doser og fremskredet op til 500 mg. Det anbefales at diskutere disse B-vitaminer til behandling af tinnitus hos en læge før brug.