Vitaminer, der fungerer som coenzymer

Oversigt

Medlemmer af vitamin B-komplekset fungerer som coenzymer, som hjælper hver celle i menneskekroppen. De hjælper kroppen med at omsætte kulhydrater, proteiner og fedtstoffer og opbygge DNA til nye celler. Uden dets coenzym vil et enzym ikke fungere. Vitaminer arbejder sammen på imponerende måder som coenzymer eller forstadier til coenzymer. Forstadier er stoffer, som kan omdannes til aktive vitaminer og coenzymer.

Thiamin

Thiamin eller vitamin B1 fungerer som et coenzym i oxidationen af ​​glucose. Thiamin tjener som et coenzym for flere enzymer, der deltager i metaboliske reaktioner. Spis kød, grønne grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter til gavn for thiamin.

Biotin

Biotin virker som et coenzym for andre enzymer, der katalyserer forskellige kemiske reaktioner i metabolismen. For eksempel arbejder biotin med enzympyruvatcarboxylasen, som er afgørende for Krebs cyklus, en kompleks række kemiske reaktioner, som giver cellerne energi. Biotin forekommer i bælgfrugter, æggeblommer, nødder og lever. Intestinale bakterier syntetiserer også biotin.

cobalamin

Vitamin B12, kaldet cobalamin, fordi det indeholder kobolt, tjener som et coenzym i mange metaboliske veje. Vitamin B12 syntetiseres af mikrober og opnås næsten udelukkende fra animalske produkter.

Folsyre

Folinsyre virker som et coenzym ved syntetisering af flere aminosyrer, puriner og thymin, som anvendes til fremstilling af DNA. En mangel på folinsyre resulterer i anæmi og vækstfejl. Folinsyre findes i mange fødevarer, herunder mørkegrønne grøntsager som spinat, oksekød, æg og fuldkorn. Det er også syntetiseret af tarmbakterier.

Riboflavin, også kaldet vitamin B2, tjener som forløber for to vigtige coenzymer, der igen tjener som bærere af hydrogen i mange vigtige oxidationsreduktion eller respiration, reaktioner inden for mitokondrier af celler. Riboflavin forekommer i mange fødevarer, herunder mælk, korn og kød.

Riboflavin

Niacin, også kaldet nikotinamid, tjener som forløber for to coenzymer, der er hydrogenbærere i glykolysen, Krebs cyklus og oxidative phosphoryleringsmetabolske processer, som giver energi til kroppen. Niacin forekommer i kød, grønne grøntsager, kartofler og jordnødder. Din krop kan også lave små mængder niacin fra aminosyre tryptophan.

Niacin

Pyridoxin, også kaldet vitamin B6, er en forløber for et coenzym for vigtige reaktioner, der involverer proteinmetabolisme, herunder syntesen af ​​aminosyrer. Når du spiser kød, fisk og fjerkræ, har du fordel af vitamin B6. Det forekommer også i mange grøntsager, såsom kartofler og tomater.

Pantothensyre tjener som forstadie til coenzym A, hvilket er kritisk for syntesen eller oxidationen af ​​fedtsyrer og kulhydrater. Som navnet antyder, forekommer pantothensyre naturligt i mange fødevarer, herunder hele korn, bælgfrugter, æggeblommer og kød. Det er også syntetiseret af tarmbakterier.

Pyridoxin

Pantothensyre