Vitaminer, der forårsager anfald

Oversigt

Manglende nok af et bestemt vitamin kan forårsage problemer for din krop. Kroppen har brug for visse vitaminer til at fungere ordentligt, og hvis du bliver kort, kan du opleve fysiske symptomer. Symptomerne kan blive ret alvorlige, hvis manglen er udtalt. Blandt mangel symptomer for nogle vitaminer er anfald. Vær opmærksom på, at ikke alle anfald er forårsaget af mangel på vitaminer. Du skal straks se en læge, hvis du begynder at opleve anfald.

Vitamin B6

Vitamin B6 eller pyridoxin er ansvarlig for to typer anfald: En forekommer på grund af en grundlæggende mangel, og den anden ledsager en sygdom kaldet pyridoxinafhængig epilepsi eller pyridoxin-responsiv epilepsi. En regelmæssig mangel på B6 kan resultere i anfald sammen med hududslæt og revner. Merck-manualen bemærker en “pin og nål” -følelse i hænder og fødder er et andet muligt symptom. At tage et oralt vitamin B6 supplement kan rette op på problemet. Pyridoxin-afhængig epilepsi er imidlertid et andet problem helt og holdent. PDE kan begynde lige før fødslen, men det kan også begynde flere måneder bagefter. Antikonvulsiv medicin stopper ikke disse anfald. Organisationen Epilepsi Action siger at forsøge at diagnosticere hvad der forårsager infantile spasmer eller beslaglæggelser er svært og involverer en proces med eliminering. Hvis et spædbarn præsenterer med anfald, får han pyridoxin i ca. en måned og observeres for at se om anfaldene forbedrer eller stopper. Hvis de gør det, siger epilepsihandling, stoppes pyridoxinen og genstartes, og spædbarnet overvåges for tilsvarende ændringer i anfaldene. Infantile anfald kan også være et symptom på Vestsyndrom, som også kan reagere på pyridoxinbehandling, selvom det ikke er en hovedform for behandling.

Vitamin B1

Tiamin-, thiamin- eller vitamin B1-mangel, når det er stærkt nok, kan forårsage anfald. Thiaminmangel resulterer i en sygdom kaldet beriberi. Linus Pauling Institute deler beriberi i tre forskellige typer, beskrivende af, hvad der er berørt. Beslaglæggelser er et symptom på alvorlig tør beriberi, også kendt som paralytisk eller nervøs beriberi. University of Maryland Medical Center bemærker, at den vigtigste behandling for beriberi er at genopbygge kroppens thiamin butikker via enten skud eller piller.

E-vitamin

Beslaglæggelser er ikke et symptom på vitamin E-mangel, men E-vitamin er blevet undersøgt som en anti-beslagbehandling. Resultaterne blandes, og mens vitamin E-tilskud ikke ser ud til at hjælpe voksne, kan det have en vis fordel som en ekstra terapi til børn. Undersøgelser er få og langt imellem. En undersøgelse fra 1994, der blev drøftet i en litteraturoversigt fra 2008 i tidsskriftet “Epilepsi”, fandt ingen fordel for voksne, men en tidligere undersøgelse fra 1989, som også blev diskuteret i “Epilepsi”, viste forbedring hos børn. “Epilepsi” -anmeldelsen bemærkede, at der var konstateret en vis mangel i epileptika, men om dette var en sand mangel eller en bivirkning af medicin var ukendt.