Vitaminer der bekæmper infektioner

Oversigt

Du bliver hele tiden udsat for patogener og bakterier fra dit omgivende miljø, og en betydelig mængde mikroorganismer lever i din krop som en del af den normale flora. Infektioner er forholdsvis sjældne, og alle kreditter for det går til dit immunsystem. Infektioner opstår dog, når dit immunsystem er kompromitteret på grund af en eksisterende tilstand, antibiotikabehandling, skader og andre faktorer. Der er visse vitaminer og naturlige kosttilskud, du kan tage, der vil øge din immunsystems funktion.

Vitamin A

Det fedtopløselige vitamin A eller retinol er vigtigt for at opretholde sund hud, knogler, tænder og slimhinder og findes i fødevarer som kød, fisk, æg og mejeriprodukter. Sammen med andre funktioner er hud og slimhinder også en del af immunsystemet, da de forhindrer de patogene mikroorganismer i at komme ind i kroppen. Linus Pauling Institute anfører også, at retinol spiller en vigtig rolle i differentiering af hvide blodlegemer og aktivering af T-lymfocytter, som er afgørende komponenter i immunsystemet. Selv om kost er den bedste og sikreste kilde til A-vitamin, er syntetiske kosttilskud også tilgængelige på de fleste apoteker. Imidlertid skal forsigtighed indgives, mens du tager disse tilskud, da en overdosis kan føre til svimmelhed, hovedpine, knoglesmerter og leverskade.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er en bestanddel af vitamin B-kompleks, der er vigtigt for metabolisme og dannelse af rød blodlegemer. En undersøgelse offentliggjort i april 2002 udgaven af ​​”Journal of the American College of Nutrition” siger, at vitamin B-12 mangel er almindeligvis fundet hos patienter med symptomatiske Giardia og Enterobius infektioner, men ikke i de asymptomatiske. Dette indikerer, at manglen på dette vitamin kan spille en rolle i udviklingen af ​​symptomerne. Vitamin B-12 mangel kan undgås ved at tage syntetiske B-komplekse kosttilskud, der generelt er sikre at bruge med minimale bivirkninger. Det kan også opnås fra fødevarer som kød, fisk, æg og mejeriprodukter.

C-vitamin

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, som har evnen til at beskytte kroppens celler, herunder immuncellerne fra de skadelige virkninger af frie radikaler. Denne forøgede levetid i immuncellerne øger immunsystemets evne til at bekæmpe sygdomme. C-vitamin kan dramatisk reducere infektionstiden og forbedre individets modstand. Fødevarer som citrusfrugter, bær, cantaloupes, grønne grøntsager og tomater er gode kilder til C-vitamin sammen med syntetiske C-vitamintilskud. En overdosis kan dog medføre forstyrret mave og diarré, og det er derfor vigtigt at følge doseringsinstruktionerne omhyggeligt.

Vitamin D

Fedtopløseligt vitamin D kan regulere T-cellers aktivitet og andre medfaktorer, der er en del af det cellemedierede immunrespons, og kan derfor spille en rolle ved behandling af luftvejsinfektioner, “Current Allergy and Asthma Reports”. En balanceret kost rig på fisk, dagbogsprodukter og østers er en god kilde til D-vitamin. Den menneskelige krop kan også producere betydelige mængder D-vitamin, når kroppen er udsat for sollys. Personer med D-vitaminmangel kan tage syntetiske D-vitamintilskud, men kronisk overanvendelse kan føre til nyresten, opkastning og muskelsmerter. Derfor anbefales det at tale med en læge, før de tages. Fedtopløseligt vitamin D kan regulere T-cellers aktivitet og andre co-faktorer, der er en del af det cellemedierede immunrespons, og kan derfor spille en rolle i forvaltningen Luftvejsinfektioner, “Current Allergy and Asthma Reports” stater. En balanceret kost rig på fisk, dagbogsprodukter og østers er en god kilde til D-vitamin. Den menneskelige krop kan også producere betydelige mængder D-vitamin, når kroppen er udsat for sollys. Personer med D-vitaminmangel kan tage syntetiske D-vitamintilskud, men kronisk overanvendelse kan føre til nyresten, opkastning og muskelsmerter. Derfor anbefales det at tale med en læge, før de tages.

E-vitamin er et andet antioxidant-vitamin, der kan neutralisere frie radikaler. Derudover kan vitamin E-tilskud hjælpe med at forebygge luftvejsinfektioner, især hos ældre. Men kronisk brug af vitamin E kosttilskud kan øge risikoen for død og derfor er det meget vigtigt at tale med en læge, før de tager disse tilskud. Herunder fødevarer såsom hvedekim, majs, nødder og oliven i kosten er en risikofri måde at opnå vitamin E.

E-vitamin