Vitamin interaktioner med metformin

Vitamin B12

Metformin tilhører en gruppe lægemidler kendt som biguanider. Det er ofte ordineret at sænke blodsukkeret hos diabetikere. Denne klasse af lægemidler sænker blodsukkeret ved at påvirke dets absorption fra tarmene, produktionen i leveren og forbedre insulinets effektivitet. Metformin, som mange stoffer, kan interagere med visse næringsstoffer i kroppen. Dette er kendt som en interaktion mellem narkotika og næringsstoffer, og næringsuddannelsespecialisten Janice Herman fra Oklahoma State University udtaler, at disse interaktioner kan føre til ernæringsmæssige mangler eller ændre stoffets effektivitet.

Calcium

Vitamin B12 er nok det mest kendte næringsstof til at interagere med stoffet Metformin. B12 i mad er utilgængelig, indtil syren og enzymerne i maven frigiver den fra sin bundne form. Når det er gratis, kombinerer B12 med et stof, der er kendt som egenvægt, og absorberes fra tarmene ind i blodbanen. National Institutes of Health Dietary Supplement Fact Sheet bemærker, at vitamin B12 findes naturligt i mange fødevarer, især rødt kød. I alders- og aldringsjournalen fra 2006 konstateres det, at absorptionen af ​​B12 fra tarmene er calciumafhængig, og Metformin sænker blodsukkeret ved at påvirke calcium. Alders- og aldringsjournalen bemærker, at B12-mangler og B12-anæmi er blevet observeret hos mennesker, der tager Metformin. Desuden løstes B12-malabsorptionen, da de stoppede med at tage stoffet. Drugs.com antyder, at rutinemæssigt blod vitamin B12 niveauer måles med to til tre års mellemrum, mens de er på Metformin.

Folsyre

Calcium blev konkluderet at være mekanismen for B12-manglen forbundet med Metformin. I alders- og aldringsjournalen står det, at manglen kan vendes ved blot at tage et ekstra calciumtilskud med den foreskrevne dosis Metformin. 2000 Diabetes Care Journal noterer sig, at en dosis på 1,2 g calciumcarbonat omvendte denne mangel, når den blev givet i en måned.

Chrom

Der synes at være en interaktion mellem narkotika og næringsstoffer mellem folinsyre og metformin. Virkningsmekanismen er endnu ikke fuldt ud forstået og forekommer i mindre grad end B12. Men det er vigtigt for kvinder i den fødedygtige alder, der tager Metformin og øger en vigtig risikofaktor for hjertesygdomme. Mange kvinder med polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, ordineres med Metformin. PCOS viser mange af dets symptomer under ungdomsårene og ind i en kvindes midten af ​​20’erne. Et lavt niveau af folinsyre før graviditet er en risikofaktor for rygmarvsdefekter, som spina bifida, hos det ufødte barn. Høj homocystein er en uafhængig risikofaktor for udvikling af aterosklerose og hjertesygdom. Den Internationale Journal of Medicine and Medical Science 2009 artikel konkluderede, at metformin øger homocystein niveauer, især hos mænd. Når 1 mg folsyre pr. Dag blev taget med Metformin, blev forhøjelsen af ​​homocystein forhindret.

Chrom er et spor mineral, der kun er nødvendigt i små koncentrationer i kroppen. University of Maryland Medical Center bemærker, at få mennesker er mangelfulde i dette næringsstof, men at så mange som 90 procent af amerikanerne er lavere end de burde være. Krom hjælper kroppen med at bruge insulin mere effektivt og opretholde normale blodsukker niveauer. Chrom er et populært supplement til regulering af blodsukkeret blandt diabetikere og ikke-diabetikere. University of Maryland Medical Center udtaler, at krom kan øge effektiviteten af ​​diabetesmedicin som Metformin. Det bemærker, at chromtilskud taget med Metformin kan forårsage, at blodsukkerniveauet falder for lavt, og at folk, der tager denne medicin, kan kræve lavere doser af lægemidlet på grund af den tilsatte virkning.