Virkningerne af zink på planter

Oversigt

Zink er et metal, der er nødvendigt for menneskets liv, men farligt ved høje koncentrationer. Zink bruges i batterier og pennies og die-støbning til biler. Det forekommer naturligt i jorden, men mere er udgivet i miljøet af mennesker, især fra minedrift. Planter bruger zink til at skabe klorofyl, men i områder, hvor jord er forurenet med zink, kan kun visse planter vokse.

Zink, der bæres af vand

Zink kan bæres af vand. Vand, der løber ved minedrift, bortskaffelsessteder eller andre stærkt koncentrerede områder, kan bære zink til landbrugsarealer og påvirke planterne negativt.

For lidt zink

Zink er en bestanddel af protein til planten, så rødderne kan reduceres uden den. Hvis der ikke er nok zink, kan planten have små, gule og bundtede blade, ifølge Garden Guide.

For meget zink

For meget zink kan forstyrre livet i jorden og skabe et fjendtligt miljø for regnorme og mikroorganismer. Planter stole på et rigeligt liv i jorden for at nedbryde og gøre næringsstoffer tilgængelige. Planter har ikke en god måde at bortskaffe zink, der kommer ind i deres systemer, hvilket kan få dem til at dø. Grøntsager og andre afgrøder kan være følsomme over for zinkniveauer.

Zink gik forbi

Zink kan komme ind i planter i overskud og videreføres til dem, der forbruger planten. Både mennesker og dyr kan lide af for meget zink. For meget zink hos mennesker kan forårsage maveproblemer og forstyrre absorptionen af ​​andre mineraler. Et yderligere problem i dyr er, at overskydende zink interfererer med deres evne til at smage og lugte, i hvilket tilfælde de lider af underernæring, siger tasteandsmell.com.