Virkningerne af vægttab på a1c

Oversigt

En A1C-test bruges almindeligt til at diagnosticere diabetes. Det måler dit blodsukker over en 3-måneders periode ved at vise mængden af ​​glucose, der er knyttet til dine røde blodlegemer. Glukosen stikker til cellerne, indtil de dør, som typisk er to til tre måneder, rapporterer Utah.gov. At have for meget blodsukker kan forårsage en overskydende mængde glukose at fastgøre til cellerne, hvilket vil give dig en højere A1C og øge risikoen for diabetes. Sænk din A1C og din risiko for diabetes ved at tabe sig.

Nedre A1C

Vægttab er det første skridt til at sænke din A1C. Din A1C skal være under 120 mg / dL, eller mellem 4 og 6 procent. At have to separate tests, der viser en A1C 120 mg / dL til 140 mg / dL, eller 6 til 6,5 procent, kan bestemme, at du har diabetes før du rapporterer MayoClinic.com. Hvis din A1C er over 150 mg / dL eller 7 procent, kan din læge diagnosticere dig med diabetes. I nogle tilfælde kan din læge også foreslå medicin til at hjælpe med at nedsætte din A1C, hvis vægttab ikke er nok.

Reduceret risiko for type 2 diabetes

Din læge vil bruge A1C-resultaterne til at diagnosticere eller behandle din diabetes. Jo mere fedtholdigt væv du har i din krop, desto mere modstridende bliver du til insulin. Din krop bruger insulin til at regulere sukkerets bevægelse i celler. Jo højere din A1C er, desto større er risikoen for at udvikle type 2-diabetes og har diabetes-komplikationer, ifølge MayoClinic.com. Der er ingen kur mod type 2 diabetes, men du kan reducere din risiko og mindske komplikationerne. Spis en sund kost fuld af fuldkorn, grøntsager, frugt og magert kød. Øg også din fysiske aktivitet til at tabe sig og hjælpe med at sænke din A1C.

Mindsket risiko for andre sygdomme

At have en høj A1C lægger en enorm belastning på din krop. At tabe og sænke din A1C kan reducere risikoen for hjerteanfald og andre kardiovaskulære sygdomme. At have for meget sukker i dit blod spænder dit hjerte og nyrer. Det øger også din risiko for blindhed, ifølge Utah.gov. Tal med din læge, før du begynder et vægttab regime for at hjælpe dig med at sætte vægttab mål for at få dig på den rigtige vej til en lavere A1C.

Lavere BMI

Hvis du har et normalinterval kropsmasseindeks eller BMI, kan det medvirke til at sænke din A1C. Ifølge MayoClinic.com falder du i den overvægtige kategori, hvis din BMI er over 30,0. Overvægt er 25 til 29,9 og normalvægt er 18,5 til 24,9. Du betragtes som undervægt, hvis din BMI er mindre end 18,4. Beregn dit BMI ved at dividere din vægt i pounds af din højde i inches squared. Multiplicér dette tal med 703. For eksempel, hvis du vejer 200 kg og du er 66 tommer høj, er din BMI 32,3, som er i det overvægtige område. At have et højt BMI i den overvægtige kategori kan øge risikoen for type 2 diabetes.