Virkningerne af testosteron på den menneskelige mand

Prænatal

Testosteron er et vigtigt androgenhormon, der produceres af både mænd og kvinder. Kvinder producerer testosteron i æggestokkene og binyrerne, men mænd producerer testosteron på et meget større niveau gennem testiklerne. Da testosteron er mere til stede hos mænd end kvinder, har det visse unikke virkninger på den menneskelige mandlige krop, da den frigives i blodbanen.

Pubertet

Testosteron virker først på den menneskelige mand under prænatal vækstprocessen. Det er testosteron, der i høj grad er ansvarlig for at aktivere dannelsen af ​​hanspecifikke legemsdele under udvikling i livmoderen, såsom penis, skrot og prostata.

Fysiske egenskaber

Testosteron næste største del af tiden, hvor det rammer mænd er under pubertet. I puberteten øges testosteronniveauet hos drenge, hvilket skaber flere menneskelige egenskaber, som f.eks. Kropshår, skindhår, penisvækst, testikelvækst, stemmestigning og spermaproduktion. I løbet af denne tid kan testosteron også påvirke en stigning i penile erektioner samt spontan udkastning af sæd, der almindeligvis betegnes som “nattlige udslip” eller “våde drømme”.

Seksuel funktion

Testosteron kan også ændre et menneskes overordnede fysiske udseende under puberteten. Dette indebærer normalt vækst af et mere fremtrædende Adams æble, samt en ændring i knoglekonturerne i kæben, ansigtet og øjenbrynene, hvilket giver flere manlige træk. Testosteron aktiverer også en stigning i knoglens længde, hvilket øger den samlede højde.

anabolske

Testosteron påvirker mænds evner til at fungere seksuelt. Testosteron spiller en rolle i frugtbarhed, libido, sædproduktion, penile erektion og ejakulation, hvilket gør forplantning mulig. Testosteron gør denne proces mulig under puberteten, og fortsætter med at styre seksuel funktion gennem resten af ​​dit voksne liv.

Testosteron har også anabolske egenskaber hos mænd. Disse anabolske egenskaber forårsager en stigning i knogler og muskelmasse, hvilket giver yderligere styrke og struktur til mænd over kvinder, der har mindre naturlig testosteron. Anabolske steroider efterligner testosterons anabolske virkninger, hvilket er årsagen til den øgede knogle- og muskelstørrelse hos både mænd og kvinder, der bruger stoffet.