Virkningerne af systolisk blodtryk over 200

Kardiovaskulære effekter

Det syndrom, der er kendt som malign hypertension, forekommer med systoliske blodtryk på over 200 og diastoliske blodtryk typisk over 120 mm Hg. Grundlaget for denne stigning i blodtryk (BP) forstås ikke godt, men niveauerne af plasma renin øges, hvilket implicerer renin-angiotensinsystemet i patogenesen af ​​denne tilstand. Symptomer på denne hurtige forhøjelse af blodtrykket varierer, da kardiovaskulære, nyretekniske og neurologiske systemer påvirkes. Ofte er det absolutte niveau af BP ikke lige så vigtigt som stigningen i forhold til symptomer.

Nyreffekter

Der er mange kardiovaskulære effekter, der opstår ved et sådant højt blodtryk, myokardieinfarkt (også kendt som et hjerteanfald) er en konkret mulighed, da det øgede tryk får hjertet til at pumpe hårdere og dermed øge behovet for ilt. Når dette krav ikke er opfyldt, kan der forekomme et hjerteanfald. Øget blodtryk er også en betydelig risikofaktor for udviklingen af ​​aorta dissektion, hvilket er når aortaens lumen kan lide en tåre fra det øgede tryk, man kan forestille sig den blødning, der er mulig i et fartøj af den art. Congestivt hjertesvigt er også muligt, da hjertet kan kæmpe for konsekvent at udpumpe blod mod det høje blodtryk, og blod kan ende med at “lægge op” i hjertet.

Neurologiske virkninger

Når blodtrykket begynder at stige, begynder protein i urinen sammen med lejlighedsvis blod, og snart kan nyresvigt begynde. Klinisk vil dette manifestere sig som et alvorligt fald i mængden af ​​produceret urin. Dette er en medicinsk nødsituation, da skaden kan være irreversibel, hvis den får lov til at fortsætte.

Disse falder under begrebet hypertensive encephalopati, og symptomerne er talrige. Øget blodtryk kan medføre blødninger i nethinden, da de mindre arterier i øjet kan briste sammen med papilledema (hævelse af optisk disk på grund af øget tryk intrakranielt). Vedvarende optisk disk hævelse kan medføre skade på optiske diskfibre, hvilket resulterer i permanent synshæmmelse. Vage neurologiske symptomer såsom hovedpine og forvirring forekommer også almindeligt. Det forhøjede blodtryk er også en betydelig risikofaktor for slagtilfælde, så også en række fokale underskud kan ses under den hypertensive episode.