Virkningerne af nikotin på erektil dysfunktion

Reduceret blodgennemstrømning

Erektil dysfunktion er en tilstand præget af manglende evne hos en mand til at opnå eller holde en erektion. Dysfunktionen kan skyldes psykologiske og mentale ophængninger, eller problemet kan skyldes fysiske problemer. En stor mængde forskning har vist en sammenhæng mellem rygning og erektil dysfunktion. Mænd, der ryger, er halvanden til to gange så tilbøjelige til at udvikle erektil dysfunktion som ikke-rygere, rapporterer en artikel, der blev offentliggjort i august-udgaven af ​​”Journal of Sexual Medicine.”

Årsag til nedsat blodgennemstrømning

Erektioner skyldes øget blodgennemstrømning til penis. Blodet engagerer det svampede væv i penis og får det til at blive oprejst. Talrige undersøgelser har vist, at rygsigaretter nedsætter blodgennemstrømningen til penis og forstyrrer kroppens kontrol med blodgennemstrømningen i penis. Disse ændringer reducerer penisens fysiske kapacitet til at blive oprejst. En undersøgelse offentliggjort i august 2008-udgaven af ​​”Journal of Sexual Medicine” viste, at administration af nikotin alene i form af en nikotingummi reducerede signifikant seksuel ophidselse hos mænd . Dette indikerer, at nikotin er en af ​​de primære årsager til forbindelsen mellem rygning og erektil dysfunktion.

Andre virkninger af rygning

Nikotin er en kendt vasokonstrictor, hvilket betyder, at blodkarene bliver smalere og reducerer blodgennemstrømningen. Denne indsnævring af blodkar til penis er en del af grunden til, at nikotin reducerer seksuel ophidselse hos mænd, forklarer Princeton University Health Services. Endvidere forårsager vasokonstriktionen permanent skade på blodkarrene, hvilket kan gøre problemerne med erektil dysfunktion forårsaget af rygning svær at behandle.

Det kemiske nitrogenoxid er en af ​​de primære neurotransmittere der regulerer erektioner hos mænd. Cigaretrøg indeholder frie radikaler og andre kemikalier, der reducerer syntesen af ​​nitrogenoxid, som yderligere bidrager til erektil dysfunktion, forklarer artiklen i “Journal of Sexual Medicine”. Denne forstyrrelse af neurotransmitterniveauer kan også have langsigtede konsekvenser for erektil dysfunktion.