Virkningerne af melatonin på reproduktive funktioner

Sædtal

Mange mennesker har hævdet positive resultater, når de bruger melatonin til at fremkalde søvn. Melatonin er et stof, som din hjernes pinealkirtlen udskiller, hvilket fremkalder søvnighedens virkning. Det er blevet brugt som et supplement til dem, der arbejder uregelmæssige timer og af nogle genvinde fra jetlag. Mens virkningerne af melatonin kan være gavnlige for søvncyklusser, har det mange bivirkninger, der påvirker forskellige kropssystemer.

Hormon niveauer

Melatonin producerer bivirkninger hos mænd, der påvirker reproduktive funktioner. Det har vist sig at reducere mængden af ​​sæd hos mænd og påvirke sædmotilitet, ifølge Mayo Clinic. Disse bivirkninger forstyrrer reproduktion som lavere antal sæd reducerer chancen for befrugtning. Langsom motilitet påvirker, hvordan sæd svømmer, hvilket forhindrer dem i at nå et æg til befrugtning.

libido

Melatonin kan producere bivirkninger, der påvirker hormonniveauet hos kvinder, herunder ændringer i niveauerne af progesteron, østradiol, luteiniserende hormon og skjoldbruskkirtleniveauer. Eksperterne rapporterer, at ændringer i niveauerne af disse hormoner påvirker ovulations- og menstruationsprocessen, hvilket kan medføre problemer med at opdage eller opretholde en graviditet.

Menstruation

Mens melatonin er nyttigt til at fremkalde søvn, kan det hæmme sexdrevet, ifølge Newsweek. Folk, der optager høje doser af melatonin som supplement, kan finde, at de har mindre interesse for køn — en situation, der påvirker reproduktiv funktion blot ved manglende aktivitet.

Ifølge University of Maryland Medical Center påvirker melatonin en kvindes menstruationscyklus, herunder starten på menstruation, menstruationscyklusernes regelmæssighed og starten af ​​overgangsalderen. Melatonin bivirkninger kan påvirke balancen i menstruationscyklussen, der påvirker ægløsning. Resultatet kan være svært ved at bestemme ægløsning, når man forsøger at blive gravid, hvilket medfører problemer med frugtbarheden.