Virkningerne af dårlig kommunikation

Oversigt

Effektiv kommunikation fremmer en tillid til kernen. At formidle ord, ansigtsudtryk og håndbevægelser ineffektivt kan ødelægge hjem og arbejdsforhold. At forlade informationer i din kommunikation, glemmer at kommunikere vigtig information og ikke lytte aktivt forhindrer dig i at kunne kommunikere korrekt på en måde, der er afgørende for at opretholde et forhold.

Arbejdspladsens sammenbrud

Uanset om det sker på en bondes kornmark eller i et kontorsrum i New York City, kan dårlig kommunikation bidrage til spændinger og generel økonomisk svigt på arbejdspladsen. Dette sker, når kolleger begynder at føle sig tilbøjelige til at dele information med hinanden eller chefen modtager ikke de oplysninger, han har brug for fra sine underordnede, for at kunne opfylde sin rolle. En ordre af gødning, for eksempel, kan måske ikke sendes i tide, fordi en mail til ordre ikke blev sendt, da den skulle. Dårlig kommunikation i et arbejdsmiljø kan forstyrre strukturen på en arbejdsplads og forårsage anstrengte medarbejderrelationer, lavere produktivitet og formindsket problemløsningskapacitet.

Ægteskabssvigt

Kommunikation er limen, der holder ægteskaber sammen. Uanset hvad der forårsager kommunikationsforstyrrelser i et ægteskab, kan de forårsage skift mellem partnere, der er svære at rette op. Dårlig kommunikation kan skabe en følelse af utilfredshed, forvirring, rastløshed og frygt mellem partnere. Det kan også føre til, at begge partnere spørger sig selv om den anden person er trofast, eller om han måske har fundet en anden. Manglende kommunikation regelmæssigt kan i det mindste føre til, at folk i et engageret forhold føler sig mindre forbundet med hinanden. Det er ikke så vigtigt for gifte mennesker at altid være enige med hinanden, som det er for hver partner at udtrykke sig klart og prøve sit bedste for at lytte dybt til og forstå den anden person.

Svage forhold med børn

Hvis du ikke kommunikerer ordentligt eller ikke kommunikerer nok med dine børn, kan det medføre, at din bånd med dine børn reduceres. Uden regelmæssige åbne kanaler for kommunikation med forældre kan børn føle, at de mangler vejledning og støtte i deres liv, hvilket kan føre til, at de udvikler lavt selvværd og ikke har en følelse af retning eller formål i livet. Dårlig kommunikation med børn kan også føre til, at dine børn kommer ind i farlige aktiviteter som at drikke alkohol, lave stoffer, have ubeskyttet sex og usunde forhold.