Virkningerne af at indtage xylitol

Oversigt

Xylitol er en sukkeralkohol, og findes mest som et sødemiddel i forskellige slik og tyggegummi. Når du spiser sukker, skaber det en sur tilstand i munden, som har tendens til at skade tandemelat, hvilket gør det sårbart for skader fra bakterier. Spyt har normalt en alkalisk komponent, der kan hjælpe med at neutralisere surhedsgraden, men hvis et overskud af sukker er blevet spist, kan der forekomme bakteriel overgroning. Da Xylitol ikke er sukker og dermed ikke kan skabe et surt miljø i munden, optimerer den syre / alkalisk balance i munden.

Forbedret mineralabsorption

Da Xylitol reducerer syreindholdet, øger det mineralabsorptionen, hvilket gør tandemaljen stærkere.

Antimikrobielle Egenskaber

Xylitol har også vist sig at hæmme væksten af ​​streptokoccus lungebetændelse og haemophilus influenzea, hovedsagelig ved at ændre mikrobernes adherence til celler og deres resulterende virulens. Det hæmmer også streptococcus mutans, en primær skyldige i udviklingen af ​​tandkaries og øget surhed i munden. Denne effekt skyldes primært, at S. mutans ikke kan bruge xylitol til energi som typiske sukkerarter. Derudover er selve tyggegummit med xylitol blevet rapporteret at øge spytstrømmen, øge oral pH og hjælpe med fjernelse / rengøring af mellemøret.

Xerostomia (tør mund)

Xylitol opfordrer til spyt flow. Dette er især vigtigt for dem, der lider af en tilstand kaldet xerostomi, eller tør mund, der kan opstå på grund af forskellige årsager. En vigtig anvendelse af xylitol er hos patienter med Sjogrens syndrom, hvor spytkirtlerne destrueres med signifikant oral patologi.

Kost / Metabolisme

Xylitol er notorisk svært at omdanne til fedt og har en lille virkning på insulinniveauer i kroppen, hvilket gør det meget attraktivt for diabetikere, bodybuildere eller nogen der forsøger at diæt væk pundene. Det har også et lavere kalorieindhold og kulhydratindhold, hvilket især gør det tiltalende for dem med en høj protein / lav kulhydrat kost.

Xylitol er blevet godkendt af FDA og anvendes i fødevarer siden 1960’erne og har ingen kendte toksiske virkninger hos mennesker. Lejlighedsvis, med for stort indtag, kan der opstå mavesmerter og diarré.

Advarsel