Virkningerne af at have forkerte receptkontakter

Oversigt

Kontaktlinser er en mulighed for folk, der har brug for en recept til bedre vision, men ønsker ikke at stole på briller hver dag. Kontaktlinser kræver dog mere end receptet til korrektion af synet. Øjenlægen skal også måle øjets form for at kunne ordinere den korrekte pasform af linser. En person bør vide virkningerne af at bruge de forkerte kontaktlinser for at hjælpe hende med at se på tegn på, at hun måske har den forkerte recept.

Sløret syn

En af de mest almindelige virkninger ved at bære den forkerte kontaktlinse recept er sløret syn. Da kontakter er beregnet til at forbedre synet, vil den forkerte recept typisk forårsage forringelse i en persons vision. I nogle tilfælde kan en person med dårlig syn mærke til en vis visionforbedring, selv med den forkerte recept. Men visionen vil ikke være tydelig. Hvis du bruger den forkerte synliste, vil det ikke forårsage forværring af synet, men en person kan opleve øjenbelastning og hovedpine som en effekt af den forkerte recept.

ubehag

Forsiden af ​​øjet, kaldet hornhinden, kan have en lidt anderledes form for mange mennesker. Hvis du bruger den forkerte receptlinsel, kan du føle dig ubehagelig. Desuden kan den ufitting linsen flytte rundt, eventuelt skrabe øjets overflade. Hvis linsen passer for tæt på hornhinden, kan det ikke modtage næring fra tårerne, der beskytter øjet. En tætsluttende linse kan mindske eller eliminere mængden af ​​tårer under linsen, hvilket forårsager irritation og sløret syn. Udvidet brug kan i sidste ende føre til en hornhindeinfektion.

Hornhinden sår

Korne sår kan også skyldes iført en forkert recept. Et hornhindeår er en infektion i hornhinden, og det vil typisk forårsage alvorlig øjenpine, tåre og lysfølsomhed. Hvis en person oplever disse symptomer, bør hun stoppe med at bære kontaktlinserne og søge en evaluering fra en øjenlæge. Lægen kan ordinere en eller flere øjendråber til behandling af infektionen. Men hvis en person ikke søger behandling, kan hun opleve permanent ardannelse i hornhinden, og det vil sandsynligvis resultere i synskift.

Dekorative kontaktlinser

Dekorative kontaktlinser bruges nogle gange til at ændre farven eller udseendet af øjnene. Disse linser er ikke receptpligtige, men der er stadig risiko for infektion og problemer forårsaget af ukorrekt pasform. Desuden kan personer, der ikke er uddannet til at lægge i disse linser, forårsage fysisk skade på øjet. En øjenlæge bør konsulteres inden brug af dekorative kontaktlinser.