Værktøjer til bjergbestigning

Oversigt

Klatrere er ikke kendt for ivrigt at overholde regler eller standarder. Tværtimod, faktisk. Et resultat af denne tilgang til livet er en bred varians i, og rabid forsvar af personlige klatrestiler. Nogle bjergbestigere foretrækker en let og hurtig tilgang, der bærer så lidt som muligt, mens andre bringer køkkenvasken sammen. I tilfælde af. Men uanset hvad din klatring stil, der er nogle bjergbestigning værktøjer, du bare ikke kan undvære.

Fodtøj

Dobbelstøvler, med en hård plastikskal og blødere isolerende liner, er almindelige sko på ekspeditionsklat. Nogle bjergbestigere vælger at klatre i ski støvler for at lette en ski nedstigning. Det eneste virkelige krav til bjergbestigning, undtagen at holde fødderne varme og tørre, er, at de skal have stive eller næsten stive såler for at rumme kramper.

klatrejern

Crampons rem eller klip på dine bjergbestigning støvler. De fleste bjergbestigningsklubber har mindst 12 små spidser, der er kendt som point, der peger ned og frem for at give trækkraft på sne og is.

Reb

Hvilken slags reb du tager på dit bjergbestigning, afhænger meget af din egen personlige stil og præferencer. Ståldiametre spænder typisk fra ca. 7,6 mm til mere end 10 mm, og slanke reb kan bruges enkeltvis eller parvis.

Belay Device

Ligesom reb, hvilken belægningsenhed du bruger, vil afhænge af din teknik, stil og frem for alt personlig præference. Du vil finde bjergbestigere, der klatrer med alt fra klassiske figur-8 belay-enheder og Sticht-plader til uendelige variationer på ATC-rørformet. Uanset hvilken belægningsenhed du vælger, er dens væsentlige formål det samme: Anvendelse af friktion til reb for at stoppe en klatreres efterår.

Seleen er dit punkt i forbindelse med tovet. Bjergbestigere bruger normalt mindre tid på at hænge i deres sele end sports- eller tradklatrere, så bjergbestigning er normalt forholdsvis ubehagelige forhold med så lidt polstring som muligt for at spare vægt.

Den typiske bjergbestigning i isen er formet groft som en T. Den ene ende af T’s tværstang er et pegefelt, der kan væltes i is eller hård sne. Den anden ende er en flad adze, der i gamle dage blev brugt til at hugge trin i hårdpakket sne og is. Bjergbestigningens isåse tjener en række formål, blandt dem som et anker for at arrestere fald. Nogle bjergbestigere kan vælge at bære to isklatringsværktøjer i stedet for eller i tillæg til en bjergbestigning eller en enkelt isklatring At være parret med isøsen ved behov. Isbeklædningsværktøjer er små versioner af isakser, der er tilpasset til gletsjers og vandfaldets isklatring.

Hvilket beskyttelsesudstyr du bærer og bruger, afhænger af din destinations landets funktioner og betingelser, sammen med din egen personlighed og stil. Beskyttelsesudstyr, der anvendes på en bjergbestigning, kan variere fra pitoner til kameraer til nødder til snedankere og isskruer. Klatrere har sædvanligvis enhver beskyttelse, de forventer at bruge aktivt på et tandhjul rundt om overkroppen, mens resten kører i pakken, indtil det er nødvendigt.

Seletøj

Is akse

Beskyttelse