Urethanskum sundhedseffekter

Oversigt

Urethanskum er overalt – det er under dit gulvtæppe, i dine møbler og i din seng, i dine vægge, på solernes sko og i din atletiske hjelm. Langvarig eksponering for oliebaserede kemikalier i produkter som urethanskum kan påvirke nervesystemet og immunsystemet og forårsage sygdomme, herunder kræft, neurologiske lidelser, autoimmun svaghed, astma og allergi, infertilitet, abort og barnadfærd. Selv om kemikalier i urethanskum er påkrævet af U.S. Environmental Protection Agency for at blive testet for større sundhedsvirkninger, vurderer testene ikke subtile neurologiske skader på hjernen eller virkninger på et udviklende foster ifølge Chem-Tox.com.

Sundhedsfare for børn

Polyurethanskum, som hovedsageligt er petroleum, er den overvejende påfyldning til babymadrasser og indeholder ofte farlige kemiske ingredienser lavet af formaldehyd, benzen, toluen og andre toksiner. Fordi små børn er meget sårbare og kan bruge mere end 50 procent af deres tidlige liv på en baby madras, er der en bekymring for sundhedsvirkningerne af dette produkt, ifølge HealthyChild.com. Nogle krybbemadrasser udsender blandinger af kemikalier, der kan forårsage hjertearytmi, vejrtrækningsbesvær, ubehag i brystet, irritation af slimhinder, hovedpine, hoste, astma og allergisk reaktion, svimmelhed, svaghed, træthed, kvalme, sløret syn og nedsat lungfunktion som Opført på EPA-producentens sikkerhedsdatablade for polyurethanskum.

Toksicitet og død fra brand

Urethansk skum bruges til isolering på grund af dets termiske egenskaber og brugervenlighed. Det kommer i form af en spray, der hærder. Faren for at bruge urethanprodukter er, når skummet brænder. Det afgiver giftige gasser og røg, hvilket gør det vanskeligt at evakuere og slukke for ild. Kendt som “fast benzin” i forsikringsbranchen, når en polyurethanbrande starter, resulterer det normalt i et totalt tab af ejendom og tab af liv, ifølge Federated Insurance. CBC-nyhederne rapporterede en dødelig brand i Rhode Island som følge af isolering af polyurethanskum , Det samme materiale, der blev brugt i sofaer og madrasser, der skabte en inferno af sårende varme og tyk, giftig røg. Brandmænd sagde, at tragedier, der involverer brændende polyurethanskum, er almindelige. Mindst to mennesker dør hver dag i brande fra urethanskum, siger den nationale Association of State Fire Marshal’s George Miller.

Effekt på neonatal hjerne

For at minimere den brandfarlige fare for urethan og polyurethanskum tilsættes ofte giftige brandhæmmende midler til skummet. Den mest almindelige brandhæmmende er pentaBDE, et toksin forbundet med neuro-adfærdsmæssige ændringer, hyperaktivitet og adfærdsproblemer, ifølge HealthyChild.com. Desuden binder PentaBDE ikke til skummet og lækker ud i omgivelserne, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2001 “Toksikologiske videnskaber”, der viser, at neonatal eksponering for pentaBDE kan påvirke hjernens udvikling.

allergier

Isocyanater, der anvendes til fremstilling af polyurethanskum, er den største årsag til erhvervsmæssig astma. Anvendelsen af ​​polyurethaner i møbler, puder, puder og sengetøj har vist sig at øge astma hos børn, og øget brug svarer også til udviklingen af ​​astma hos etniske minoriteter, der vedtager en vestlig livsstil, advarer Dr. Harry Morrow-Brown på hans Hjemmeside, AllergiesExplained.com.