Typer tilstoppede porer

microcomedones

Omkring 40 til 50 millioner amerikanere har acne, ifølge American Academy of Dermatology. Hvis du har acne, kan du bemærke, at ikke alle hudpletter ser det samme ud. Selv om alle acneafgrøder opstår på grund af tilstoppede porer på hudens overflade, kan blokeringer være milde og næppe mærkbare eller udvikle sig til et alvorligt og smertefuldt problem.

Whiteheads

Grundlæggende acne læsioner kaldes mikrocomedoner, der opstår, når hårsækkene blokeres med olie og bakterier begynder at vokse, ifølge Acne.org. Disse læsioner kaldes mikrocomedoner, fordi de er usynlige for det blotte øje, ifølge HealthcareSouth.com.

Blackheads

Mikrokomedoner overgang til ikke-betændte blemmer kendt som comedoner. Når olie og bakterier bliver fanget under overfladen af ​​huden, kaldes de lukkede komedoner eller whiteheads, som ofte er usynlige, men kan fremstå som små hvide pletter, ifølge Acne.org. Whiteheads kan i sidste ende frigive olie og bakterier til overfladen af ​​huden og helbrede alene eller de kan forårsage follikelvæggen at briste og resultere i inflammatorisk acne.

Papirer og pustler

Blackheads er meget som whiteheads, fordi de er resultatet af olie og bakterier fanget under huden. Blackheads er simpelthen tidligere whiteheads, der har nået den åbne overflade, oxideret og forvandlet en brunlig sort farve i processen, ifølge Acne.org. Blackheads kan vare længe, ​​fordi olien og bakterierne i dem dræner langsomt til overfladen af ​​huden, siger Acne.org.

Nodler og cyster

Hvis follikelvæggen af ​​en blackhead eller whitehead brud – nogle gange på grund af at en person vælger ved sine pletter, men undertiden tilfældigt – hvide blodlegemer oversvømmes ind for helbredelse og forårsager, at porerne bliver betændt, ifølge Acne.org. Denne begivenhed markerer dannelsen af ​​en papule. Når disse hvide blodlegemer i sidste ende arbejder op mod hudens overflade og bliver synlige, danner de, hvad der er kendt som en pustule, også kaldet en pimple eller en zit, siger Acne.org.

En meget dyb blokering af en follikel kan forårsage ekstrem betændelse og resultere i den mest alvorlige form for acne, læsioner kendt som knuder og cyster, ifølge American Academy of Dermatology. Nodler og cyster er ens, fordi de er store og smertefulde, men de adskiller sig i at knuder er hårde humle, der danner dybt under overfladen af ​​huden og cyster er pusfyldte læsioner, der har potentiale til ar, ifølge National Institute Af arthritis og muskuloskeletale og hudsygdomme.