Typer cykel shifters

Oversigt

Mange sværhedsniveauer og kropspositioner skal indkvarteres i cykler, og dette har bragt flere typer shifters til markedet. Cykling og mountainbike udviser de største forskelle i stil og placering af shifters. De typer af shifters kan også variere afhængigt af den æra, hvor hver blev produceret som hvert årti har set mange populære shifter design. Funktionalitet og omkostninger påvirker også stilen på cykelskifter, som en person kan bruge.

Thumb Shifters

Tommelfinger shifter er den mest almindelige type shifter findes på mountainbikes. De er monteret på det lige håndtag ved siden af ​​bremsearmene. Nogle tommelfinger shifters er placeret oven på baren, mens nyere modeller er monteret på undersiden af ​​baren for placering bekvemmelighed. Generiske udskiftningsmodeller er normalt friktionsbaserede shifters, hvor rytteren manuelt skal justere kabelspændingen for at skifte op eller ned. Nyere modeller har indekserede slots med hvert skiftende klik svarende til et bestemt gear på drivkørslen. Nyere indeks tommelfinger shifters har også en anden håndtag til at skifte med pegefingeren. Nogle tommelfingerskiftere kommer integreret med bremsearmen og kan være fastgjort fast, mens andre kan fjernes til reparationer.

Twist Grip Shifters

Twist grip shifters er et relativt nyt design i udviklingen af ​​skifte gear. Drejegrebet monteres på lige stænger og passer ind i standardhåndtagets greb. Rytteren vrider simpelthen sin hånd mod eller væk fra ham for at skifte op eller ned. En stor fordel ved denne stil er, at rytteren har øjeblikkelig adgang til at skifte uden at skulle flytte hænderne til en ny placering. Ulempen er, at de indekserede forskydningsslots let bliver afrundede og slidte, og gearene kan glide ud af sted. Barnett Cykel Institut fastslår, at fordi vedligeholdelsesgreb er integreret på baren, kan vedligeholdelsen være vanskeligere og tidskrævende.

Dropbar Integrated Combo Shifters

Cykelskifteren er den nyeste model i udviklingen af ​​cykelskiftere. På den krumme vejstyrehåndtag er bremsearmen og shifter integreret i et strømlinet stykke, som reducerer totalvægt og skiftetid. Skiftehåndtaget sidder direkte bag bremsearmen, mens begge håndtag bevæger sig uafhængigt af hinanden og ikke forstyrrer hinandens funktion. Park Tool-webstedet anfører, at hvert mærke af kombinationsskiftere skal monteres på deres nøjagtige tilsvarende derailleurs og gear sæt. En af ulemperne ved denne stil af shifter er, at den bruger komplekse og meget specifikke dele, der ikke er udskiftelige med andre mærker eller endda tidligere modeller. Hvis en del af shifter bremser, skal hele komponenten udskiftes.

Andre typer

Andre modeller er monteret på stænger, downtube og barender. Stamskiftere findes ofte på ældre vejcykler, er lavet af simple metaldele og bruger friktionssystemet i stedet for indeksering. Downtube shifters monteres på rattet af roadcykler og er designet til at reducere mængden af ​​kabler og boliger, der anvendes. Cykler med downtube shifters har et mere strømlinet udseende, men kræver, at rytteren kommer ned for at skifte gear. Bar ende shifters monteres på vejstænger og indsættes direkte i barens ende. Denne stil gør det muligt for rytteren at køre med hænderne i racerpositionen i styrets ende, med forskydning med forrang over bremsning.