Typer af fødevarer, der stimulerer hjernen

Oversigt

Uanset om dens ubevidste processer som vejrtrækning og blinkende, eller en tankevækkende analyse af klassisk litteratur, er hjernen drivkraften bag alle dine bevægelser og ideer. Du kan spise bestemte fødevarer for at stimulere og nære hjernen til at forbedre sin funktion, samtidig med at den bidrager til din generelle helbred.

Urter

Forbrugende urter med koffein kan bidrage til at forbedre koncentration og fokus samtidig med at du fremmer dit kredsløbssystem. Grøn te, jasmin og paullina cupana er naturligvis rige på koffein. I modsætning til kaffe frigiver koffein i urter langsomt og forårsager en udvidet stimulering af hjernen, ifølge Nancy Brunzel et al. I bogen “Urter og naturlige kosttilskud.” Mange af disse urter er også rige på antioxidanter, hvilket hjælper At beskytte hjernen mod oxidativ stress forårsaget af frie radikaler. Forfatterne anbefaler at tilsætte urterne frisk eller brygge dem i te for at opnå deres hjernestimulerende fordele.

Fisk

Fattig fisk som sardiner, tun, makrel og sild giver en hjerne-stimulerende forbindelse kendt som omega-3 fedtsyrer. Regelmæssigt forbrugende denne forbindelse kan forbedre dit humør, hukommelse og blodgennemstrømning til hjernen, siger Dr. Andrew Stoll i sin bog “The Omega-3 Connection.” Høje niveauer af eicosapentansyre og docosahexansyre fundet i omega-3’er kan endda hjælpe med at Afbøde visse psykiatriske lidelser relateret til humør.

Rå nødder og frø

En enkelt håndfuld rå nødder og frø kan øge dine niveauer af B vitaminer, jern, magnesium, calcium, vitamin E, selen, kalium, zink og omega-6 essentielle fedtsyrer, som er alle vigtige næringsstoffer til hjerne stimulering og funktion i henhold til Til Nicola Graimes i bogen “Brain Foods for Kids.” Valnødder er almindeligt kendt i kinesisk medicin som “hjernefrugter”, da de har både omega-3 og omega-6 fedtsyrer, der hjælper med at optimere hjerneprocesser. Nyttige nødder og frø omfatter mandler, cashewnødder, hasselnødder, sesamfrø, græskarfrø og solsikkefrø.