Typer af cykel indre rørventiler

Oversigt

Cykelrør har to hovedtyper af ventiler: Presta og Schrader. En tredje, sjældnere type ventil er Woods eller Dunlop-stilen. Presta, Schrader og Woods ventiler er mest almindelige på bestemte typer cykler, men de fungerer stort set ens og er ofte, men ikke altid udskiftelige på hjulfælge.

Schrader

Schrader ventiler er den samme type ventil, der anvendes til bildæk. Den nedtrykbare del af ventilen, en lille pin, sidder inde i ventilstammen. En fjederbelastet aftagelig kerne inde i ventilstammen forhindrer luften i at flygte, når den nedtrykbare stifter ikke sænkes. En plastikdæksel leveres med hvert indre rør for at beskytte ventilen mod vejrester og vand. Schrader ventiler er mere almindelige på bjerge, komfort, hybrid og barn cykel indre rør.

Presta

Presta ventiler er længere, skinnier og lettere end Schrader ventiler. De har en metalskrue på toppen, der er fastgjort til den nedtrykbare ventilpind, som beskytter ventilen mod udluftende luft. Presta-ventilen, uden intern fjeder, afhænger af, at det ydre lufttryk er lavere end det indre tryk for at holde ventilen lukket. Et nyt Presta-ventilens indre rør leveres med en hætte svarende til en Schrader-hætte. Cykelmekaniker Sheldon Brown bemærker, at denne hætte kun har til formål at beskytte det indrullede indvendige rør fra punktering af ventilen. En ringformet møtrik skruer på Presta ventilens krop og holder den fast på plads mod fælgen for nem opblæsning. Prestas er mere almindelige på indvendige rør på cykel, herunder syning eller rørformede modeller.

Woods eller Dunlop

I sjældne tilfælde i USA har Woods eller Dunlop-ventilen en base, der er af samme størrelse som Schrader-ventilen, og et smalere stykke øverst på samme måde som en Presta-ventil. Selve ventilkernen er som en Schrader-kerne. En ring holder ventilen på plads mod randen, ligesom i Presta ventilen, undtagen Dunlop ventilringen er lufttæt. Ventilen er udskiftelig og kan flyttes fra det indre rør til det indre rør.

Ventiladaptere

Du kan købe Presta og Schrader ventiladaptere til brug med pumper, der kun rummer den modsatte type ventil. Bemærk, at Schrader og Woods ventiler ikke passer ind i hjulfælge designet til Presta ventiler uden at udvide ventilhullet.