Typer af bakterier findes i makeup

Staphylococcus Epidermidis

Hvis du har akkumuleret makeup gennem årene, og aldrig synes at smide væk, kan det være tid til en ud med den gamle, ind i det nye øjeblik. En af årsagerne er, at gammel makeup – især tidligere brugt makeup – er forbundet som en yngleplads for bakterier, der kan forårsage mindre alvorlige hud- og øjeninfektioner. Selv om mange former for makeup indeholder konserveringsmidler, der arbejder for at bremse væksten i bakterier, er det stadig muligt at opleve en bakteriel infektion fra gammel makeup. Hvis makeup er misfarvet, mærkeligt ildelugtende eller ældre end et år, skal du kassere det.

Staphylococcus Warneri

Staphylococcus epidermidis er en form for staph-bakterier, der er blevet fundet på læbestifter, øjenskygger og øjenliner under laboratorietest. Mens disse bakterier ofte findes naturligt på menneskers hud, kan de for en person med kompromitteret immunsystem – på grund af alvorlig sygdom, alderdom eller kronisk sygdom – udvikle en infektion. Nogle stammer af denne bakterie er resistente over for antibiotikabehandling og kan alvorligt påvirke tarmene, hvis de ikke behandles.

Pseudomonas Aeruginosa

Et andet medlem af Staphylococcus-bakteriegruppen, Staphylococcus Warneri, findes også på huden hos mennesker og dyr. Selvom det ikke kan forårsage uønskede reaktioner hos dem med sunde immunsystemer, kan det forårsage alvorlige reaktioner og sygdom hos dem med kompromitterede immunsystemer. I de mest ekstreme tilfælde er denne bakterie forbundet med endokarditis, hvilket er skade på hjerteventiler.

Methicillin-resistent Staphylococcus Aureus

Pseudomonas aeruginosa er en almindelig bakterie, der findes i jord, vand og på huden og har været forbundet med betændelse, udslæt og i alvorlige tilfælde sepsis – en alvorlig infektion, der kan forårsage organsvigt. Pseudomonas aeruginosa, der lever på en mascara stav, der kan øge øjet eller trænge ind i blødt væv eller membraner i øjet.

En af de mest alvorlige former for bakterier, methicillinresistent Staphylococcus aureus (MRSA), kan lure på gammel makeup og forårsage infektion, såsom dermatitis eller pink øjne, der kan modstå antibiotikabehandling. Denne bakterie betragtes som meget farlig, fordi infektionen let kan spredes. Når du anvender makeup, kan MRSA, der er til stede i sminke, komme ind i en pimple, åbne snit eller slimhinderne i øjet og næse. Indledende tegn på infektion, herunder rødme, betændelse og varme over det inficerede område. Hvis du har mistanke om, at du kan være smittet med MRSA, skal du søge øjeblikkelig behandling.