Topamax virkninger på blære

Oversigt

Topamax er et mærke for topiramat, en medicin i pille eller kapselform, der kan ordineres til behandling af anfald. Denne anti-anfald epilepsi medicin kan bruges til at kontrollere tonisk-kloniske anfald, partielle anfald og Lennox-Gastaut syndrom. Lennox-Gastaut syndrom er en alvorlig type epilepsi, hvor der kan være forringelse af intellektet sammen med forsinkelser i udvikling og forstyrrelser af adfærd. Topamax kan også anvendes til behandling af voksne migræne.

Tab af kontrol

Brug af Topamax kan forårsage en række alvorlige bivirkninger, og alle de der er forbundet med blæren betragtes som sådanne. Du bør straks kontakte din læge, hvis du oplever alvorlige bivirkninger af medicinen. Urininkontinens eller tabet af evnen til at kontrollere blærefunktionen er en mulig men sjælden bivirkning ved anvendelse af topiramat. Det betyder, at du ikke kan holde urinen ind, før du kan nå et badeværelse. Selvom problemet kan få din læge til at skifte medicin, hvis det ikke er muligt, er der nogle andre løsninger, herunder medicin og beskyttende undertøj.

Hyppig vandladning

Et andet problem i blæren forårsaget sjældent af Topamax er det hyppige behov for at urinere. Det betyder, at du stadig har blærekontrol, men du har brug for hyppige ture til badeværelset. Igen kan din læge have forslag til at modvirke dette, eller måske skal du ændre din medicin. Om aftenen hedder dette nocturia. Ifølge National Institute of Health kan yngre mennesker – op til middelalderen – sove fra seks til otte timer, før de skal urinere. Oftere end det kan signalere et problem.

Blod i urinen

Hæmaturi er navnet på den tilstand, hvor din urin indeholder blod, ifølge Mayo Clinic. Selv om dette kan være tegn på andre medicinske tilstande som nyresygdom, kræft, urinvejsinfektioner, nyrer eller blære sten, en forstørret prostata eller en infektion, kan det også være en alvorlig men sjælden bivirkning af Topamax. Kontakt din læge, hvis du ser blod i din urin af en eller anden grund, men især hvis du tager topiramat.

Dysturia er det medicinske udtryk for smertefuld vandladning. Selv om det kan være forårsaget af en urinvejsinfektion alene, kan det også være en sjælden bivirkning ved brug af Topamax. Din læge kan stoppe din brug af topiramat eller give noget medicinsk alternativ til at opleve dysturia.

Smertefuld vandladning