Top 10 tegn på graviditet det øjeblik det sker

Oversigt

Nogle kvinder sværger ved deres graviditeter fra det øjeblik de opstår, mens andre måske ikke er klar over, at de er gravid indtil meget senere. Den amerikanske kongres af obstetrikere og gynækologer siger, at de fleste kvinder ikke vil have symptomer indtil mellem anden og fjerde uge af graviditeten. Hvis en kvinde har mistanke om, at hun er gravid, skal hun aftale med en fødselslæge eller jordemoder omgående for at blive bekræftet ved blodprøve.

Savnet periode

En savnet periode kan være et tidligt tegn på graviditet, især for de kvinder, der har regelmæssige, pålidelige menstruationscykler. Lejlighedsvis vil en kvinde tro at hun har en periode, hvor hun faktisk har implantation blødning. Hvis blødningen er meget lettere eller kortere end normalt, kunne hun stadig mistænke for graviditet.

Høje basal temperaturer

Toni Weschler, MPH, populariserede fertilitetsbevidsthedsmetoden i hendes bestselling “At tage fat på din fertilitet: Den endelige vejledning til naturlig fødselskontrol, graviditetspræstation og reproduktiv sundhed.” Ifølge Weschler betyder “Fertility charting registrerer din basale kropstemperatur, når du først vågner op og de ændringer, der opstår i din livmoderhalskræft i hele din cyklus.” Kvinder, der udøver fertilitetsbevidsthedsmetoden, kan mistanke om graviditet på dag 14 med høje basale kropstemperaturer .

Positiv graviditetstest

En positiv hjem graviditetstest er en hurtig og nem måde at bekræfte en graviditet på. Mens mange mærker hævder at være 99 procent nøjagtige, siger ACOG dette er ikke tilfældet. For bedste resultater anbefaler ACOG kvinder at vente indtil mindst en uge efter deres ubesvarede periode for at tage en graviditetstest. Det er ikke ualmindeligt, at en kvinde tester negativ den dag, hun savner sin periode, men test positiv en uge senere.

Tender Breasts

Hormonniveauet stiger dramatisk i de første par uger af graviditeten. Dette forårsager ømme, ømme bryster hos nogle kvinder. Ubehaget sænker sædvanligvis inden for flere uger.

Mens bryst ubehag er midlertidig, er mørkede areoler ikke. De fleste kvinder, der mærker dette symptom tidligt i graviditeten, har det indtil fødslen.

De samme hormoner, der forårsager ømme bryster, kan forårsage en intens træthed, der kan vare i hele første trimester. Kvinder rapporterer forskellige niveauer af udmattelse, men de fleste kvinder vil opleve symptomet til en vis grad i tidlig graviditet.

Så snart en kvinde er gravid, stiger væskerne i hendes krop. Hun vil sandsynligvis opleve trangen til at urinere med meget større frekvens end før graviditeten. Dette symptom kommer og går gennem hele graviditeten.

Svingende hormoner bringer humørsvingninger. Dette symptom kan begynde tidligt i graviditeten og fortsætte i postpartumperioden.

Kvalme kan strejke morgen, middag eller nat – udtrykket “morgenmangel” er en misdannelse. Mens kvalme er en almindelig første trimesterklage, rapporterer sjældent en kvinde symptomet i den første måned af graviditeten, ifølge både Babycenter og ACOG. Det er mere almindeligt mellem uge fire og 14. Kvalme involverer ikke altid opkastning, men det indebærer ofte en øget følsomhed over for lugte.

Nogle kvinder rapporterer madbehov tidligt i graviditeten. Den amerikanske graviditetsforening rapporterer, at disse krav kan fortsætte indtil fødslen. Mulige syndere ændrer ikke kun hormoner, men også en dårlig kost eller stress.

Mørkede Areolas

Træthed

Hyppig vandladning

Humørsvingninger

Kvalme

Mad cravings