Ting der gør degenerativ disk sygdom værre

Oversigt

Ifølge Cedars-Sinai Medical Center er degenerative disksygdomme ikke en sygdom, men henviser i stedet til en tilstand, hvor smerte produceres af en beskadiget intervertebral disk. CSMC siger, at næsten alle rygsøjler undergår noget slid over tid, selvom visse faktorer kan fremskynde skivegeneration.

Rygning

Rygning af cigaretter kan gøre degenerativ disk sygdom værre. Ifølge SpineUniverse.com kan rygning betydeligt påvirke diskhygiejnen og graden af ​​diskdegenerering ved at reducere mængden af ​​vand i diskene. Vand i diskerne absorberer bevægelse og slag. Med mindre vandindhold i skiverne slides intervertebrale diske tidligere. Rygning forværrer degenerativ disk sygdom på grund af den kemiske sammensætning af cigaretets aktive ingredienser, hvilket øger den hastighed, hvormed spinalskiver mister højde, diameter og masse. Rygning øger også risikoen for og graden af ​​problematiske arthritiske ændringer i rygsøjlen. Mens de fleste mennesker i vestlige samfund oplever en vis grad af slidgigt med aldring, vil rygere sandsynligvis opleve symptomer på avanceret arthritis tidligere i livet.

Siddende, Bøjning og Vridning

Siddende, bøjning og vridning kan gøre degenerativ disk sygdom værre. Mayfield Clinic, en af ​​verdens største neurokirurgiske metoder, anbefaler, at siddende er en almindelig årsag til degenerativ disk sygdomsrelateret smerte på grund af den betydelige mængde tryk og vægt, der er placeret på rygsøjlen i siddestilling & mdash; En position, der placerer mere stress på rygsøjlen end enten stående eller liggende. NeckSolutions.com angiver, at der er en sammenhæng mellem perioder med vedvarende forhøjet spinaldisktryk & mdash; som forekommer i siddestilling, især den nedsatte position og degenerative disksygdom. Mayfield Clinic bemærker også, at bøjnings- eller vridningsaktiviteter normalt gør smerten ved degenerativ disk sygdom værre, og at liggende er tilbøjelig til at lindre rygsmerter eller ubehag. At gå eller løbe kan også hjælpe med at lindre symptomer midlertidigt.

Progression of Medical Conditions

Progressionen af ​​visse medicinske tilstande, især slidgigt eller degenerative leddssygdomme, kan gøre degenerativ skive sygdom værre. Ifølge Mayfield Clinic, sammen med alder og skader, slidgigt og selvbetændelse, selv en degenerativ tilstand bidrager til degenerativ disk sygdom. Medtronic.com forklarer, at spinal artrose og degenerativ disk sygdom kan føre til lidelser som lumbal spinal stenose, indsnævring af kanalen gennem hvilken rygmarven løber, og spondylolisthesis, glider frem for en hvirvel i forhold til hvirvlen nedenfor. Nogle tilfælde af degenerativ disk sygdom og spinal artrose kan forårsage rygsmerter og andre tilfælde kan ikke. Det amerikanske Academy of Orthopedic Surgeons rapporterer, at slidgigt kan påvirke nogen af ​​kroppens ledd, herunder de intervertebrale led, der indeholder de bruskede rygsøjler og kan forårsage smerte, betændelse, hævelse, stivhed og nedsat bevægelsesområde samling.