Thera-band øvelser til ballet

Oversigt

Balletdansere skal konstant finjustere deres ben og fødder, det er hvad der holder dem på tæerne. Øvelser med Thera-Bands tilbyder måder at supplere de styrende bevægelser på balletbarren, samtidig med at de strækker ud hårdtarbejdende muskler og sener. Da så meget magt skal lægges i underkroppen, overser danserne ofte de lige vigtige armbevægelser. Ved at lave nogle enkle gentagne armøvelser med Thera-Bands, kan balletdansere – eller nogen – øge overkroppens styrke uden at tilføje en bodybuilder’s masse.

Strækker fødderne

Dine fødder spiller en afgørende rolle for at etablere et stærkt fundament for kontrol, ifølge Molly Weeks, forfatter og skaber af BalleCore, som integrerer Pilates, Hatha Yoga og ballet. For at strække dine fødder skal du sidde oprejst med et ben udvidet til forsiden, det andet knæ bøjes. Placer Thera-Band rundt om den udstrakte fod og peg og bøj foden. Når foden bøjes, trækker du Thera-Band tættere på kroppen, hvilket giver modstand mod foden. Som foden peger, hold modstanden i Thera-Band, følg strækningen i ankel og fod. Denne øvelse bygger ankelstyrke og øger fælles bevægelse, både vigtig i overordnet kropsbevidsthed og justering. Udfør otte gentagelser på hver fod.

Strækker benene

Mens du strækker, foreslår uger at du forestiller dig, at du strækkes ud vandret og lodret og skaber længde i dine arme og ben og væk fra dit center. En øvelse til fremme af forlængelse af benene involverer en hamstring strækning ved at ligge på ryggen og udvide en ben op til loftet. Pak Thera-Band rundt om den fods bold, bøj ​​foden og indånd. Holde det hævede ben lige ud, ånder ud og forsigtigt trækker hele benet mod kroppen, føler strækningen ned på benets bagside gennem hamstrings og kælvmuskulaturen. Hold benet tæt på kroppen i 30 sekunder. Denne strækning hjælper med at øge fleksibiliteten i ben og hofter, forbedre ballet øvelser som udvikler, grand battements og ben forlængelser. Gentag på det andet ben.

Styrkelse af våben

Når man udfører armøvelser med Thera-Bands, simulerer den elastiske modstand fra dem drejningsmomentkurverne og styrkekurverne i menneskekroppen, hvilket gør overkropsøvelser med Thera-Band ganske populære, ifølge Phil Page i “Elastic Resistive Exercise Training” for Thera-Band Academy. For at udføre en grundlæggende en skal du sidde oprejst i korsbenet stilling. Hold dine arme ud lige fra din mave med den ene ende af Thera-Band i hver hånd. Inhalér, og når du trækker vejret, stræk båndet adskillige inches fra hinanden, indtil det bliver stramt, og hold albuerne længere, men ikke låst og hold i fem sekunder. Gentag 10 gange. Løft armene til brysthøjde og gentag. Dette kan også gøres med arme overhead og derefter sænket bag ryggen for en fuld overkrop træning.