Måder at forebygge teenage graviditet på

Oversigt

Teenage graviditet er et socialt, økonomisk, fysisk og følelsesmæssigt komplekst problem. StayTeen.org rapporterer, at tre ud af 10 teenagepiger i USA er gravide mindst en gang før 20 år. Den nationale kampagne til forebyggelse af teenagere og uønskede graviditetsrelæer, at ca. 47,8 procent af alle gymnasieelever rapporterer at have samleje. Med alvorlige konsekvenser på spil bør metoder til forebyggelse af teenagers graviditet være højt prioriterede.

afholdenhed

Afholdenhed fra køn (oral, anal eller vaginal) er den eneste adfærd, der er 100 procent effektiv til at forhindre teenage graviditet. Faktisk understreger den nationale kampagne, at afholdenhed fra køn er det bedste valg for teenagere, da det undgår tidlig graviditet, forældreskab og seksuelt overførte infektioner (STI’er). Planlagt forældremyndighed minder børnene om, at det tilbageværende er et valg for adfærd, og det kan være svært for nogle mennesker.

Antikonceptionsmidler

Udover afholdenhed, kan brug af prævention under samleje også forhindre teenage graviditet. Uanset om der anvendes barriere eller hormonelle metoder, kan prævention være med til at undgå graviditet. StayTeen.org rapporterer, at en tredjedel af teenagepiger ikke brugte nogen form for prævention, den sidste gang de havde sex, og 52 procent af de seksuelt aktive teenagere rapporterede, at en primær grund til ikke at bruge præventionsmidler skyldes, at deres partnere ikke ville. Uddannelse af teenagere om præventionsmetoder kan bidrage til at ændre holdninger og adfærd mod sikrere sexpraksis.

Meddelelse

Forebyggelse af teenage graviditet kan også komme ned til at overvinde overordnede-barn kommunikationsbarrierer. Den nationale kampagne rapporterer, at teenagere siger, at deres forældre påvirker deres beslutninger om sex, kærlighed og forhold mest, selv mere end medierne eller deres jævnaldrende. At starte en samtale om sex tidligt og ofte kan vise sig gavnligt. Denne samtale bør ideelt set begynde godt før et barns teenår. Faktisk opfordrer den nationale kampagne forældre til at tale tidligt og blive “spørgelige” forældre (lad børnene vide, at de kan spørge dig om noget). Husk, dette er ideelt en 18-årig samtale, ikke kun en snak.