Hvad er mine rettigheder som værelseskammerater?

Lejerrettigheder

Når lejere tager på roommates eller husgæster opstår spørgsmålet om juridiske rettigheder ofte. Nøglespørgsmålet ved fastlæggelsen af ​​rettighederne for enhver værelseskammerat er, om personen er i lejekontrakten eller ej. Hver stat har sine egne love om lejere og lejere, og en værelseskammeraters juridiske rettigheder er beskyttet af disse love, hvis han er opført på lejekontrakten. I modsat fald er værelsets rettigheder underlagt lejerens rettigheder.

Kontraktlige rettigheder

En lejeres rettigheder bestemmes i vid udstrækning af lejeren-lejerloven i den stat, hvor hun bor. Der er to muligheder, når du bor sammen med en værelseskammerat, begge dele er inkluderet i lejekontraktens vilkår, eller kun en af ​​jer er. Hvis begge er inkluderet i lejekontrakten, har du begge rettigheder og ansvar for en lejer. For eksempel har lejere ret til at stoppe udlejeren fra ulovlig indrejse og har ret til et beboeligt miljø i henhold til Massachusetts Office of Consumer Affairs & Business Regulation. Hvis kun en værelseskammerat er opført på lejekontrakten, er denne værelseskammerat ansvarlig for alle lejebetingelser og har alle lejers juridiske rettigheder.

Udvisningsrettigheder

Bortset fra at leveforholdene overholdes, er du og din værelseskammerat ikke forpligtet til at handle på en bestemt måde mod hinanden. Du har imidlertid ret til at indgå en kontraktlig aftale med din værelseskammerat og medtage vilkår, du vælger. For eksempel kan du og din værelseskammerat beslutte, hvem der skal tage skraldespanden, købe mad og betale regningerne. Hvis du overvejer at indtage en værelseskammerat, har du ret til at kræve, at personen accepterer betingelserne i en sådan kontraktsaftale, inden hun kan flytte ind.

En udsættelse er en lovlig procedure, hvorigennem en udlejer fjerner en lejer fra en lejebolig. Hvis begge værelseskammerater er opført på lejemålet, kan hverken udskyde den anden, men udlejer kan udsætte enten eller begge, hvis lejemålet er overtrådt. Ligeledes, hvis kun en værelseskammerat er opført på lejekontrakten, kan udlejer udskyde lejeren. Som følge heraf er enhver værelseskammerat, der bor hos lejeren, også udsat. I udløsningsforhold er nøglefaktorerne vilkårene for lejekontrakten og om disse vilkår er blevet brudt. Det er ligegyldigt, hvem der bryder lejemålene. Hvis enten værelseskammerat undlader at betale husleje, kan begge f.eks. Udvises.