Hvad er fordelene ved testosteron i bodybuilding?

Oversigt

Testosteron er et androgent og anabole hormon udskilt af testikler hos mænd. Kvinder udskiller også nogle gennem æggestokkene, og nogle produceres også af binyrerne. Testosteron er primært et mandligt hormon, og dermed producerer mænd omkring 40 til 60 procent mere end kvinder. Mens mandlige og kvindelige muskelvæv er ens, er testosteron ansvarlig for større muskelstørrelse og styrke hos mænd.

Begrænsninger til vækst

Udviklingen af ​​muskel i din krop er noget begrænset på grund af en kombination af din unikke genetiske disposition og de krav, du lægger på din krop. Du kan ændre de krav, du lægger på din krop ved at deltage i et vægttræningsprogram, men genetiske begrænsninger kan forhindre dig i at opnå den muskelstørrelse, du ønsker. Ifølge øvelsesforsker Len Kravitz fra University of New Mexico, påvirker specifikke proteiner kaldet vækstfaktorer, væksthormon, kortisol og testosteron din evne til at øge muskelstørrelsen.

Bryde den ned

Cortisol er et hormon, der nedbryder muskelvævet. Da der produceres nyt muskelvæv, er gammelt væv kannibaliseret. Ifølge Kravitz er cortisol kategoriseret som katabolisk, der har den modsatte virkning som testosteron, insulin og væksthormon, fordi det nedbryder vævet frem for at opbygge det. Cortisol gør det muligt for din krop at bruge muskelprotein til energi, eller at gøre andre proteiner nødvendige i din krop i stressperioder. Store mængder cirkulerende kortisol kan hæmme muskelvæksten, selv når testosterontilgængeligheden er optimal.

RBC-forbindelsen

Røde blodlegemer transporterer ilt til arbejdsmuskler og fjerner mælkesyreopbygning, mens du træner. Evnen til at overbelaste musklerne er nødvendig for at få din krop til at genopbygge og danne nyt muskelvæv. Hvis du kan forbedre din træning ved at øge, hvor svært du kan skubbe dig selv, så vil du ende med mere overbelastning og dermed mere muskelvæv. Ifølge en artikel fra 2006, der blev offentliggjort i “Bio-Medicine”, viste en gruppe kvinder, der tog testosterontilskud, signifikante forbedringer i muskelstyrken og funktionen sammenlignet med målinger taget før undersøgelsen på grund af øget koncentration af røde blodlegemer. Det menes, at testosteron øger produktion af rød blodcelle, så du kan skubbe dig hårdere i dine træningsprogrammer for at opnå større forbedringer i muskelmasse over tid.

Bliver lav

I en artikel fra 2008 i “Life Extension Magazine” forklarer Paul D. Navar, MD, at testosteronniveauer hos mænd begynder at falde engang i midten af ​​30’erne. Ældre bodybuilders kan have svært ved at opnå og opretholde optimal muskelmasse på grund af hormonelt testosteronfald. Navar bemærker, at lavere testosteronniveauer også øger risikoen for kardiovaskulær sygdom, depression og prostatacancer hos mænd. Ud over alderen kan dårlig ernæring, lavt fitnessniveau og lægemidler forstyrre testosteronproduktionen.