Hvad er fordelene ved slangeolie?

Oversigt

Snakeolie er ikke den panacea, der rejser kon-artister, der engang repræsenterede det for at være. På grund af sin historiske tilknytning til medicinsk svindel betragter forbrugere og sundhedsleverandører slangeolie som et klassisk eksempel på kvak og uærlig salgsmæssig håndtering. På trods af sit overvældende negative omdømme kan slangeolie tilbyde nogle legitime sundhedsmæssige fordele. Ifølge en rapport offentliggjort i Western Journal of Medicine er olien fra den kinesiske vandslange en fremragende kilde til omega-3 fedtsyre-eicosapentaensyre (EPA). Denne forbindelse viser løfte som et kosttilskud og holistisk behandling for flere betingelser.

Leddgigt

I traditionel kinesisk medicin er slangeolie blevet brugt i tusindvis af år til behandling af reumatoid arthritis, brystbetændelse og slidgigt. Moderne videnskabelige undersøgelser har valideret denne traditionelle anvendelse. Ifølge National Institutes of Health (NIH) omega-3 fedtsyrer, herunder EPA, kan lindre symptomer på stivhed og ømhed i mennesker, der lider af reumatoid arthritis. EPA er imidlertid ikke blevet undersøgt grundigt som en behandling for andre former for arthritis.

Blodtryk

NIH rapporterer, at omega-3 fedtsyrer effektivt reducerer blodtrykket. Udøvere af TCM kan anbefale slangeolie som en holistisk behandling for hypertension. EPA, der findes i slangeolie, ser imidlertid ud til at være lidt mindre effektiv end den kemiske fætter docosahexaensyre (DHA), som næsten udelukkende findes i fiskefedt. De fleste undersøgelser af omega-3 fedtsyrer har involveret en kombination af de to forbindelser.

Triglyceridkontrol

Omega-3 fedtsyrer er en populær og effektiv behandling af hypertryglyeridæmi eller højt triglyceridniveauer. National Institutes of Health og American Heart Association anbefaler begge EPA til forebyggelse og behandling af denne fælles tilstand. Kinesisk vandslangeolie kan bidrage til at give en pålidelig kilde til dette vigtige næringsstof.

Kardiovaskulær sundhed

Omega-3 fedtsyrer er kritiske for forebyggelse af kardiovaskulær sygdom. Ifølge NIH kan EPA i slangeolie reducere en persons hjerteanfald og pludselige død. Derudover bemærker American Heart Association at omega-3 fedtsyrer kan bremse opbygningen af ​​plak i arterierne og forhindre hjertearytmi.

Nye beviser tyder på, at EPA i fiskeolie kan behandle flere former for psykisk sygdom. Ifølge NIH understøtter tidlige studier brugen af ​​EPA som behandling for skizofreni, depression og følelsesmæssige forstyrrelser. Der er imidlertid ikke tilstrækkeligt klinisk dokumentation til at påvise, at produktets virkning er endeligt.

Snakeolie anvendes i traditionel kinesisk medicin som behandling af hududslæt fra eksem. NIH bemærker, at nogle undersøgelser har vurderet ØPA’s effektivitet som behandling for eksem, men de har givet ufattelige resultater.

Mentalt helbred

Eksem