Hvad er fordelene ved hyaluronsyre kosttilskud?

Oversigt

Hyaluronsyre er en forbindelse fundet i hele kroppen, herunder din hud, øjne og led. Det er almindeligt tilføjet til fælles kosttilskud og kosmetik. I sports- og kosmetisk medicin bruger læger hyaluronsyreinjektioner til at lindre slidgigt og fylde rynker. Hyaluronsyre er tilgængelig som pulver, injektion eller væske. De fleste medicinske applikationer og forskning har fokuseret på hyaluronsyreinjektioner. Der er mindre klinisk forskning eller bevis for at understøtte dets virkning som et oralt supplement.

Knæfordele

Hyaluronsyre, en naturligt forekommende bestanddel af viskøs synovialvæske, kan reducere ledsmerter forbundet med knæledgigt. Fordi synoviale væskepudeforbindelser injicerer læger nogle gange hyaluronsyre i knæet for at forbedre væskeffektiviteten. I en meta-analyse af 22 kliniske spor afsluttede forskere ved Johns Hopkins Arthritis Center patienter, der blev behandlet med hyaluronsyreinjektioner, beskedne beskedne reduktioner i knæsmerter. De bemærkede dog, at de fleste forsøg var dårligt designet, og placebo-effekten i stedet for stoffet kunne være ansvarlig for deres rapporterede smertelindring.

Hudfordele

Når injiceret i huden, kan hyaluronsyrebaserede fyldstoffer reducere udseendet af rynker. De kan også “plumpe” hud eller læber og få dem til at virke fyldigere. Food and Drug Administration har godkendt flere hyaluronsyrebaserede fyldstoffer, som det hævder at reducere fine linjer og rynker. En fransk undersøgelse fra 2010 fandt et hyaluronsyrebaseret præparat målbart reducerede nasolabiale folder, almindeligvis kendt som “grine linjer”.

Øjenfordele

Dine øjne og tårer indeholder hyaluronsyre. Et japansk studie offentliggjort i “British Journal of Ophthalmology” konkluderede en hyaluronsyreopløsning forbedrede hornhindeepitelforstyrrelser i tørre øjne. Hornhindeepitelet er den yderste del af dit øje. En italiensk undersøgelse, der blev offentliggjort i samme tidsskrift i 2002, viste, at hyaluronsyre lettet tør øjne hos syge Sjögrens syndrom, en autoimmun sygdom.