Hvad er fordelene ved gingelly olie?

Oversigt

Gingelly olie er et andet navn til sesamolie. Det er også kendt som til olie. Det bruges almindeligvis til madlavning, ligesom vegetabilsk olie og olivenolie. Udøvere af både vestlig medicin og det indiske system af ayurveda genkender betydelige sundhedsmæssige fordele i gingellyolie. Du kan finde det værd at bruge det til alle dine spiselige oliebehov – og al din hudpleje skal også. Vær dog forsigtig, hvis du lider af peanutallergi eller andre nødmolekyler, da du kan opleve lignende allergiske reaktioner på sesamfrø.

Sænker blodtrykket

At erstatte gingellyolie i stedet for andre vegetabilske olier kan bidrage til at sænke dit blodtryk. “Yale Journal of Biology and Medicine” rapporterede om en undersøgelse, der viste, at efter 50 dages brug af gingellyolie i stedet for andre spiselige olier viste 50 hypertensive patienter mellem 35 og 60 år normale niveauer af systolisk og diastolisk blodtryk. Indledende høje blodtryksniveauer returneres efter 45 dage efter at have hævet gingellyolie fra deres kostvaner.

Aids i vægttab

I samme undersøgelse blev der konstateret en signifikant reduktion i kropsvægt og body mass index (BMI) ved sesamolie-substitution. ”

Sænker kolesterol

Ifølge George Mateljan, forfatter af “Verdens Sundeste Mad,” sesamfrø indeholder sesamin og sesamolin, to typer “lignaner” eller gavnlige fibre, der kan sænke dit kolesteroltal.

Antioxidantkilde

Mateljan påpeger også, at substansen sesamin har vist sig at øge vitamin E-forsyninger hos dyr og beskytte leveren mod oxidativ skade. “Journal of Medicinal Food” rapporterer, at en undersøgelse, der involverer gingellyolie fodret med rotter med induceret diabetes, viste hævede antioxidantniveauer.

Dr. Savitha Suri anbefaler at massere din krop en gang om ugen med gingellyolie for at beskytte din hud mod udtørring og revner i løbet af vinteren. Han foreslår desuden regelmæssigt at massere dine fødder med varm gingellyolie for at forhindre, at huden kommer ud af fissuring.

Koldpresset gingellyolie anbefales til brug i den ayurvediske praksis kendt som olietræning. Proceduren er beregnet til at trække toksiner ud af dit system og reducere betændelse i hele kroppen. Det kræver kun, at du forsigtigt svejser en spiseskefuld gingellyolie rundt i din mund i 15 til 20 minutter. Spyt det ud, skyll derefter munden med varmt vand eller mundskyl. Endelig børste tænderne med bagepulver. Du skal udføre olie, der trækker det første om morgenen, før du spiser eller drikker noget.

Fremmer sund hud

Anvendes i olietræning