Hvad er fordelene ved gatorade?

Oversigt

Gatorade havde sin begyndelse i 1965 ved University of Florida, hjemsted for Gators sportshold. Atleterne på skolen kæmpede løbende udtørring i Florida-varmen, og forskerne tacklede problemet ved at kombinere vand, kulhydrater og elektrolytter for at løse problemet. Drikken blev krediteret med at bidrage til at forbedre holdets præstationer, og sportsdrik industrien blev født. Selvom udviklet med atleter i tankerne, kan Gatorade være til gavn for dem, der deltager i selv mild fysisk aktivitet.

Vedvarende energi

Gatorade indeholder en 6 procent opløsning af kulhydrater, eller 6 gram kulhydrater pr. 100 ml væske. En 8 ounce. Flaske Gatorade indeholder 16 gram kulhydrater, ifølge USDA Nutrient Database. Kulhydrater er kroppens vigtigste energikilde. Mange atleter forbruger pasta eller andre kulhydrater i de dage, der fører til en sportsbegivenhed for at være sikker på, at kroppen har nok energi til udholdenhed. Forskere ved det australske Institut for Sports Institut for Sport Ernæring siger, at “indtagelse af kulhydrater før, under og efter træning, er kritisk for udførelsen af ​​en række sportsbegivenheder, og er en vigtig anbefaling i nutidens retningslinjer for sport ernæring.”

Forhindre dehydrering

Når kroppen taber mere væske end det tager i, kan dehydrering forekomme. Dehydrering er en alvorlig tilstand, der kan føre til muskelsvaghed, hovedpine, svimmelhed, lavt blodtryk, hurtig hjerteslag eller bevidstløshed. Gatorade er rig på natrium, som er ansvarlig for at opretholde balancen af ​​vand i kroppens celler. En 8-ounce flaske Gatorade indeholder en fuld 95 mg natrium, nok til at hjælpe med at erstatte det, der går tabt gennem sved og afværgning af dehydrering.

Undgå muskelkramper

Kalium er gavnligt til regulering af blodtryk, muskelkontrol og nervefunktioner. Under træning og fysisk aktivitet forbrænder kroppen kalium i musklerne, og nogle er også tabt gennem sved. Gatorade indeholder 37 milliliter kalium i hver 8-ounce flaske, som hjælper med at genopbygge kaliumforretninger og forhindre muskelkramper under træning. Colorado State University anbefaler at sportsfolk involveret i anstrengende og gentagen motion forbruge yderligere mængder kalium.

Smager godt

Udviklerne af Gatorade var meget omhyggelige med at skabe en smagsprofil, der ikke var for overvældende over for smagen, og den der stimulerer tørst, hjælper dem, der deltager i fysisk aktivitet, ønsker at drikke mere af det, hvilket resulterer i gavnlig hydrering. Forskere ved University of Connecticut gennemførte en undersøgelse af børn involveret i sommer fodbold og fodbold lejre. Mellem 50 og 75 procent af børnene i lejre, hvor der var vand til rådighed under træning, var signifikant dehydreret ved slutningen af ​​sessionen med 25-30 procent med risiko for alvorlig dehydrering. En lignende canadisk undersøgelse, der involverede cykling, viste, at børnene øgede deres væskeindtag med omkring 45 procent, når de tilbød smaksatt vand og med 91 procent, når de tilbød en sportsdrik.