Hvad er 10 anti-rynke mad at spise?

Oversigt

I alderen 40 og 50 mister huden sin fasthed, fugt og elasticitet, hvilket øger udseendet af fine linjer og rynker, ifølge American Academy of Dermatology. Konstant muskelbevægelse, sol eksponering og rygning forårsager rynker. Bortset fra at bære solstråle og fugter huden, hjælper kosten også med at forhindre rynker. Anti-rynke fødevarer højt i vitaminerne A, C, E, niacin og linolsyre kan bidrage til at beskytte huden mod aldring.

Rød peber

En servering af røde paprika indeholder 95 mg vitamin C. Vitamin C er et vigtigt næringsstof til hudpleje, fordi det er nødvendigt for at lave kollagen. Kollagen holder huden fast, elastisk og fugtig, ifølge American Academy of Dermatology.

Søde kartofler

Anti-rynke sød kartoffel er høj i vitaminerne A og C. Carotenoider, den form for vitamin A, der findes i søde kartofler, forhindrer rynker ved at forhindre nedbrydning af kollagen, ifølge Academy of Dermatology.

Solsikkefrø

Solsikkefrø indeholder vitamin E og linolsyre. Som en antioxidant beskytter vitamin E, i kombination med vitamin C, huden mod solskader. Folk med høje indtag af linolsyre har færre rynker, ifølge en undersøgelse fra 2007 offentliggjort i “The American Journal of Clinical Nutrition.” Undersøgelsen undersøgte forholdet mellem næringsindtag og hudalder hos middelaldrende kvinder.

Vilde laks

Academy of Dermatology siger at inkludere noget protein som en del af en sund kost for god hud. Vilde laks er en god proteinkilde, ud over at være høj i eicosapentaensyre eller EPA og docosahexaensyre eller DHA. EPA og DHA har vist sig at beskytte huden mod solskader og forhindre rynkets indtræden ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i “The American Journal of Clinical Nutrition”.

Safflowerolie indeholder vitamin E og linolsyre. Undersøgelsen i “The American Journal of Clinical Nutrition” siger, at kvinder med højere indtag af linolsyre havde fugt og fastere hud.

To kopper vandmelon giver en tredjedel af en dags værd af både vitamin A og C i kun 85 kalorier, siger Center for Science i den offentlige interesse. Som en antioxidant kan C-vitamin vende UV-skader på huden, ifølge Academy of Dermatology.

En sund kost, der omfatter spinat, vil føre til sundere hud. Som en grønne grøntsag er spinat en næringsvirksomhed med højt indhold af anti-rynke vitaminer A, C og E.

En medium orange indeholder 70 mg C-vitamin. Den amerikanske Journal of Clinical Nutrition siger, at kvinder med højere indtag af C-vitamin havde færre rynker og fugtig hud uanset solens eksponering eller alder.

Den anti-rynke mad tun er en kilde til EPA, DHA og niacin. Testrørundersøgelser viser, at niacin øger kollagenproduktionen, ifølge Academy of Dermatology.

Som en kilde til protein, vitamin E og niacin bør jordnødder være en del af en anti-rynke kost.

Safflower Oil

Vandmelon

Spinat

appelsiner

Tunfisk

Jordnødder