Fordele og ulemper ved at udsætte børn for elektroniske spil

Oversigt

Elektroniske spil, uanset om de er håndholdte eller en del af et større spil system, er udbredt i 21. århundredes børn. Ifølge Henry J. Kaiser Family Foundation deltager 83 procent af børn under 6 år i en eller anden form for skærmmedier dagligt, og skærmen kan være et fjernsyn, computer eller videospil. At udsætte børn for elektroniske spil er i sidste ende et personligt valg af forældrene. Video- og elektroniske spil til børn har både fordele og ulemper. At vælge spil, der er aldersegnet og begrænse skærmens tid til en time eller to hver dag, er en anbefaling fra American Academy of Pediatrics.

Motor Koordinering

Legetøjsvirksomheder markedsfører elektroniske spil til babyer og småbørn såvel som tweens og teenagere, og at deres system vil hjælpe udviklingen af ​​motoriske færdigheder. Spil, der kræver et joystick eller en stylus, kan være til gavn for nye fine motoriske færdigheder; hånd-til-øje-koordinering og andre visuelle motoriske evner kan udfordres, når et ungt barn udsættes for elektroniske videospil. NYU Child Study Center siger, at når man bruger det i moderation, kan spil af denne art forbedre motoriske færdigheder, men brugen bør overvåges nøje.

Kritiske tænkningskompetencer

At udsætte børn for elektroniske spil kan være uddannelsesmæssigt i den rigtige omgivelser. Ikke alle videospil har uddannelsesmæssige fordele og er udelukkende til underholdning. Videospil, der er centreret omkring læsning, matematik og andre faglige emner, kan hjælpe børn med at lære analytiske og kritiske tænkningsfærdigheder, der er nødvendige for problemløsning. Selv lege ikke-elektroniske spil lejlighedsvis kan hjælpe denne proces, for eksempel at vælge hvilken vej at tage i en bil race kan lære et barn om konsekvenserne af hans handlinger, hvis han ender med at falde i en grøft. På den anden side af Mønt, minder NYU Børne Studentercenter forældre og plejere om, at børn skal fokusere på deres skolearbejde såvel som at spille spil. Børn, der tilbringer timer hver dag spiller videospil, må ikke bruge nok tid på lektier og andre akademiske aktiviteter.

Stress relief

Børn lider af stress ligesom voksne, ifølge NYU Child Study Center. At spille elektroniske og videospil kan hjælpe børnene med at blæse lidt damp fra deres lange dag i skolen og kan hjælpe dem med at føle sig opdateret til den kommende dag. Når elektroniske spil bruges som “lysunderholdning”, kan den stressaflastning, de bringer, være en fordel for hele familien.

Eksponering for vold, aggression og anden adfærd, der ses som negativ i de fleste forældrekredse, er en ulempe ved at lade børn spille elektroniske spil. Videospil, der fokuserer på at dræbe modstandere for at tjene point og gevinster, kan føre til en vanskelig differentiering mellem virkelighed og fantasi og kan producere en desensibiliseret reaktion på vold, ifølge NYU Child Study Center. Henry J. Kaiser Familiefondens efterår 2003 rapport om elektroniske mediernes rolle i børn under 6 år rapporterer, at børn af begge køn sandsynligvis vil efterligne både positive og negative adfærd, de ser på tv og i andre former Af elektroniske medier, herunder videospil. Ifølge rapporten er drenge mere tilbøjelige til at udvise aggressiv adfærd end piger.

Overdreven eksponering for elektroniske spil kan bidrage til begrænset fysisk aktivitet. Disse stillesiddende aktiviteter kan blive en prioritet i forhold til at gå udenfor for at spille i nogle familier; hvis børn rutinemæssigt vælger at spille elektroniske spil og savner mere traditionelle former for motion, kan de være i fare for barndommen fedme.

Aggression og vold

Fedme i barndommen