De typer af fedtstoffer, der findes i kartoffelchips

Oversigt

Kartoffelchips er lavet af enten tyndt skiverne kartofler, der er dybfedt stegte eller tørrede kartofler, der behandles til chips, ifølge US Food and Drug Administration. Kartoffelchips kan koges i forskellige fedtstoffer. De mest almindelige typer er solsikkeolie, majs og bomuldsfrøolier.

Solsikkeolie

Regelmæssig solsikkeolie fremmer inflammation, siger Dr. Andrew Weil, medicinsk direktør ved Arizona Center for Integrativ Medicin ved University of Arizona. Imidlertid er den organiske, høj-oleiske, udtrykspressede version acceptabel, hvis du spiser for at reducere inflammation. Solsikkeolie er klassificeret som et flerumættet fedt, selvom det også indeholder nogle enumættede fedtstoffer og en lille mængde mættede fedtsyrer, ifølge Nutri Strategy. Solsikkeolie er en omega-6 fedtsyre. At have en omega-6-indtagelse, der er for høj sammen med et omega-3 fedtsyreindtag, der er for lavt, er, hvad der medfører inflammation, ifølge “Whole Foods Diet Cookbook” af Ivy Larson og Andrew Larson. For meget omega-6 indtag kan også nedsætte din insulinfølsomhed, hvilket gør det sværere at forbrænde fedt. Overdreven omega-6-indtagelse kan endda øge dit “dårlige” LDL-kolesterolniveau, siger forfatterne. Solsikkeolie har 66 procent flerumættet fedt, 20 procent monoumættet fedt og 10 procent mættet fedt.

Majsolie

Cornolie er også klassificeret som et flerumættet fedt, ifølge “Personlig Ernæring” af Marie A. Boyle og Sara Long. Cornolie er også en kilde til omega-6 fedtsyrer. Ideelt set har du et forhold på to til fire gange mere omega-6 fedtsyrer end omega-3 fedtsyrer, siger Larsons. Men at spise mad som potato chips bidrager ofte til de fleste amerikanere, der har 14 til 20 gange mere omega-6 fedtsyre end omega-3 fedtsyre. Cornolie har 59 procent flerumættet fedt, 24 procent monoumættet fedt og 13 procent mættet fedt.

Bomuldsfrøolie

Bomuldsfrøolie er ekstremt billig, så det er et hyppigt udvalg af producenter, siger Weil. Faktisk, når en pakke siger “kan indeholde en eller flere” og lister forskellige olier, indeholder produktet sandsynligvis denne olie, siger Weil. Mens den klassificeres som et flerumættet fedt, har bomuldsfrøolie et højt mættet fedtindhold. Dens mættede fedt kan øge dit kolesterol og din risiko for hjertesygdom, ifølge American Heart Association. Foreningen anbefaler at begrænse mættet fedt til 7 procent af de samlede kalorier pr. Dag. Den bomuldsfrøolie i din kartoffelchips kan også have høje pesticidrester, siger Weil. Teknisk er bomuld ikke klassificeret som en fødevareafgrøde, så landmændene kan bruge mange agrichemicals på den. Bomuldsolie har 26 procent mættet fedt, 52 procent flerumættet fedt og 18 procent monoumættet fedt.