De mentale bivirkninger af steroider

psykose

Steroid brug påvirker ikke kun kroppen, men også sindet. De psykiske virkninger ved at bruge stoffet kan være lige så farlige og endnu mere alvorlige end de bivirkninger, der er fysiske. Der lægges stor vægt på de fysiske ændringer forbundet med steroid brug, og de mentale aspekter af narkotikabrug overses ofte.

Depression

Psykose er en pause med virkeligheden. Steroidbrugeren føler sig ikke forbundet med den virkelige verden og lever i stedet og tænker i sin egen verden. I denne virkelighed er han allmægtig, uovervindelig og i stand til noget. Det er i psykosetilstanden, at volden i forbindelse med “roid raseri” kommer i spil. Når kraften eller styrken af ​​steroidbrugeren udfordres, vil han gøre hvad han kan for at forsvare sin ære. Steroidbrugeren kan ikke engang forstå eller vide, hvad han gør.

Mania

Depression er en almindelig bivirkning og kan være så alvorlig, at den selv fører til selvmord. Steroidbrugere bruger ofte andre lægemidler til at bekæmpe de mange bivirkninger, der ledsager brugen af ​​steroider, som depression. Søvnløshed er en almindelig bivirkning, så steroidbrugeren kan misbruge sovepiller. At vide, at hun misbruger et stof, kan så føre til depression, som kun kan uddybe cyklusen af ​​stofmisbrug.

Mani er en følelse af fuldstændig eufori svarende til psykose. Under en manisk tilstand kan brugeren føle sig som om han er høj. Han kan også være udsat for vold og udslæt, impulsive beslutninger. Dette kan påvirke steroidmissbrugerens sociale liv negativt, hvilket igen kan føre til depression og misbrug af andre stoffer. I manisk fase kan steroidbrugeren blive ekstremt paranoid over alt og alt. Han kan føle sig udfordret, når der ikke er nogen udfordring. Dette kan føre til vold og tab af sociale relationer.