Bruger til gul rod

Hudforhold

Gulrød, også kendt som gul vorte, busk gul rod og guldgennemstrøm, er blevet anvendt i generationer som en naturlig behandling og folkemedicin. Roten menes at være gavnlig ved behandling af en række symptomer og sygdomme, selv om der til dato ikke er nogen videnskabelig undersøgelse, der har vist sig at være effektiv i mange af disse forhold, siger Drugs.com. Gult rod fortsætter dog med at være et populært og almindeligt urtetilskud, der findes i sundhedsfødevarebutikker rundt om i verden.

Antibiotikum

Gul rod vokser vild i hele USA og har været brugt af indianere og tidligere generationer som et naturligt middel til at behandle forskellige hudforhold, herunder eksem, rosacea, psoriasis, blækspredning og acne, stater, der er certificeret herbalist, Mary Joan Mondello på Maine Coast Herbals hjemmeside. Gul rod er også blevet brugt af medicinske fagfolk til behandling af sår og hudforhold forårsaget af medicinske behandlinger som bestrålingsbehandlinger, ifølge American Cancer Society.

Respiratorisk

Gul rod har længe været brugt som et naturligt antibiotikum, ifølge Herb Wisdom hjemmeside. Ejendets egenskaber tilbyder en række antibakterielle og anti-infektive, samt anti-inflammatoriske fordele for fordøjelseskanalen, åndedrætsværn og immunforsvar. Urten har også været brugt til at reducere fevers og indeholder rigelige vitaminer og mineraler såsom vitaminer A, C, E og B-kompleks, der hjælper med at øge immunsystemet og bekæmpe sygdom og infektion.

Fordøjelsesbesvær

Gul rod er også blevet brugt af indianere og andre i generationer for at reducere symptomer på respiratoriske infektioner forårsaget af forkølelse, allergi, astma, høfeber og allergisk rhinitis, ifølge Herb Wisdom-hjemmesiden. Ejendomme i urten menes at hjælpe sooth slimhinder, der findes i næse, mund og hals, der bliver hævede eller betændt af mange åndedrætsbetingelser.

Myggebalsam

Indfødte amerikanere udnyttede gul rod til at behandle kvalme og ubehagelig mave, hedder Power Source-webstedet, en ressource for indianske urtemedicin. Roten blev brygget ind i en te og sippet, brugt bredt af Cherokee til behandling af et bredt udvalg af fordøjelsessygdomme.

Indfødte amerikanere brugte også gul rod som et insektmiddel ved at pounde roden og blande det med björnfedt og gnide det på huden som beskyttelse mod insektbid, siger strømkilde.