Brugen af ​​vanille æterisk olie

Oversigt

Frøbælgene fra en centralamerikansk orkidé er kilden til denne delikat duftende olie. Friske vanilje pods har dog ingen duft, og det kræver en lang, arbejdskrævende proces at isolere den aromatiske æteriske olie. På trods af vanillas tilknytning til bagning har æterisk olie af vanilje flere anvendelser udenfor køkkenet. Vanille æterisk olie er stærkere end vanille ekstrakt og er ikke egnet til madlavning.

Lempelse

Duften af ​​vanille kan hjælpe dig med at klare stress. Af forsøgspersoner, der lugtede vaniljeolie, rapporterede 45 procent, at de følte sig afslappede, mens 27 procent sagde, at de følte sig lykkelige, ifølge forskningsresultater, der blev offentliggjort i januar 2005-supplementet “Chemical Senses.” For at de-stress, duft dit hjem med vanille diffuser Eller en potpourri simmer pot. Tilsæt et par dråber vaniljeolie og andre beroligende olier som lavendel og jasmin til dit badvand for en afslappende sugning.

Parfumerende Personlige Pleje Produkter

Mens vanilje-æterisk olie ikke har bemærkelsesværdige hud- eller hårplejefordele, er dens behagelige aroma stadig nyttig i bad og skønhedsprodukter. Tilsæt vaniljeolie til unscented flydende sæbe til en naturlig, ikke-irriterende duft. Kombiner det med kakaosmør for at gøre en lugtende fugtighedscreme. Blend vanilleolie med en bærerolie som mandel eller jojoba for at skabe en kropsolie, der kan løfte dit humør og hjælpe dig med at slappe af.

Spicing up Massage

Vanillas olies beroligende, sanselige duft har givet det et ry som et afrodisiakum, og i det mindste synes en undersøgelse at understøtte denne brug. Af 30 dufte testet for deres evne til at øge penisblodstrømmen, var vanilje en, som ældre mænd reagerede stærkt på, rapporterede Alan Hirsch fra Chicagos Smell & Taste Treatment and Research Foundation. Rør et par dråber vanilje æterisk olie til mandelolie for at skabe din egen blanding til romantiske massagebehandlinger. Hirsch fandt også mænd reagere stærkt på lavendel og kvinder til agurk, så tilføj disse olier i overensstemmelse hermed.