Bivirkningerne af bergamot olie

Oversigt

Som et naturligt frugtafledt tilsætningsstof til fødevarer og drikkevarer bringer bergamotolie en karakteristisk citrusfragment til elementer som Earl Grey te. Aromaterapi bruger også bergamotolie til at lindre angst, depression og spænding, og olien er inkluderet i lotioner og kropsolier for sin beroligende aroma og antiinflammatoriske virkninger. På grund af mulige bivirkninger skal folk bruge bergamotolie med forsigtighed. Komponenten bergapten er ansvarlig for nogle bivirkninger, men bergaptenfri bergamotolie er tilgængelig.

Hudirritation

Som andre æteriske olier kan bergamotolie være meget irriterende for huden, medmindre den er stærkt fortyndet. Alligevel kan bergamotolie forårsage bivirkninger hos nogle mennesker. Som nævnt af eMedTV, omfatter disse effekter blister, scabs, rødme og hudpigmenteringsændringer, hovedsageligt lynvirkninger. Nogle mennesker bruger bergamotolie til at hjælpe med udjævning af pigmentering på grund af sygdommen vitiligo, men virkningerne kan ikke være konsistente.

lysfølsomhed

Bergamotolie, der påføres huden, kan forårsage ekstra følsomhed over for solen – lysfølsomhed – der kan resultere i alvorlig solskoldning og celleændringer, der kan føre til hudkræft, ifølge Drugs.com. Denne virkning skyldes primært komponenten bergamottin, som absorberer ultraviolet lys. Det kan fortsætte op til 72 timer efter, at bergamotolie er påført.

Kaliumaflejring

Forbruger bergamotolie, der indeholder bergapten, kan nedsætte kaliumniveauet i kroppen, hvilket kan føre til muskelkramper og muskelkramper, ifølge Drugs.com. En sagen rapport involverer en mand, der forbruges omkring 1 gallon af bergamot-flavored Earl Grey te dagligt og udviklede muskelkramper, trækninger, unormale fornemmelser og sløret syn.