Anvendelser af elderbær ekstrakt

Oversigt

Elderberry, eller Sambucus nigra, er blevet brugt i århundreder for at hjælpe med betændelse, hoste, kulde og influenza, og som et diuretisk, afføringsmiddel og ætsemiddel, der hjælper med at eliminere toksinernes krop. Bærene kan også fremstilles og spises i sirupper, vine og tærter. Blomster og bær af planten indeholder flavonoider og anvendes til deres påståede forbedringer af antioxidanter og immunsystem. Videnskabelige undersøgelser er blevet udført for at forsøge at verificere deres effektivitet med hensyn til influenza, bakteriel bihulebetændelse, bronkitis og kolesterolsænkende evner. Der er ingen kliniske beviser til støtte for doseringsanbefalinger på dette tidspunkt, så sørg for at diskutere brugen af ​​elderbærekstrakt med din læge, før du prøver det.

Stimulere immunsystemet

Antioxidant egenskaberne i ældrebær ekstrakt kan bidrage til at reducere symptomer på influenza, forbedre hoste, hovedpine og feber, samt reducere overdreven sinus slim sekretion i bihulebetændelse. Ifølge Natural News.com viste kliniske forsøg i Norge og Israel en hurtigere genopretningstid fra influenza ved hjælp af elderbærekstrakt sammenlignet med den foreskrevne medicin Tamiflu. De rapporterede, at flavonoiderne i elderbær ekstrakt hjalp med at stimulere immunsystemet. Anthocyaniner i bærene havde en antiinflammatorisk effekt, hvilket reducerede smerter, smerter og feber.

antiviral

Drugs.com udarbejdede undersøgelser, der blev udført ved hjælp af ældrebærekstrakt mod herpesvirus og HIV. Elderbær-ekstrakt var i stand til at stoppe replikation af herpesvirus og reducere infektionsevnen af ​​HIV. National Institutes of Health siger, at der er behov for mere forskning for at bevise dette gavnlige forhold.

Antioxidant

Flavonoiderne og anthocyaninerne i elderbærekstrakt kan bidrage til at reducere inflammation og mindske de skadelige virkninger af frie radikaler. Der har været studier på dyr for at forsøge at bekræfte dette gavnlige forhold, men de nationale sundhedsinstitutter rapporterer, at der er behov for mere forskning for klart at afgøre, om denne effekt ses hos mennesker.

Lavere kolesterol

En undersøgelse foretaget af Murkovic, Abuja og Bergmann viste små forbedringer i kolesterolniveauer i grupper behandlet med elderbærekstrakt. Youdim, Martin og Joseph fandt også, at ældrebærekstrakt kan spille en rolle i at reducere LDL-kolesterol. National Institutes of Health siger, at der er behov for yderligere forskning, inden der kan opnås en fast konklusion og afskrækker brugen af ​​elderbærekstrakt alene i behandlingen af ​​højt kolesteroltal. Informer din læge, hvis du er interesseret i at bruge elderbærekstrakt til hjælp til behandling af højt kolesteroltal.