Anvendelser af clobetasol propionat creme

Psoriasis

Clobetasol propionat creme er et topisk steroid, som reducerer inflammation, kløe, rødme og hævelse forårsaget af visse hudforhold. Det er et klasse 1 eller “super-potent” kortikosteroid, der typisk anvendes en eller to gange om dagen i to uger, eller indtil kontrollen af ​​tilstanden opnås, alt efter hvad der kommer først. Hud behandlet med clobetasol propionat creme bør ikke dækkes eller bandages, da dette vil øge mængden af ​​medicin absorberet i kroppen og kan forårsage steroide bivirkninger. Clobetasol propionat er meget stærkere og mere toksisk end andre topiske steroider, ifølge Drugs.com.

Eksem

Sundhedsplejersker bruger clobetasol propionat creme til behandling af moderat til svær psoriasis, der ikke har reageret på andre behandlinger. Psoriasis er en autoimmun sygdom, der oftest forårsager røde, hævede hudlæsioner dækket med en sølvfarvet skala af opbyggede døde hudceller. Påfør clobetasol propionatcreme sparsomt på de berørte områder, og brug ikke mere end 50 g hver uge. Ifølge National Psoriasis Foundation, har mindst halvdelen af ​​de 7,5 millioner mennesker, der lider af psoriasis, også på deres scalps. Normalt anvendes opløsningen og salven af ​​clobetasolpropionat på hovedpsoriasis, mens cremen og lotionformerne anvendes på ansigt og krop.

seborrhea

Clobetasol propionatcreme reducerer også skalering og lindrer kløe af atopisk dermatitis eller eksem. Eksem er en kronisk hud tilstand, der forårsager betændelse og alvorlig kløe, som normalt er værre om natten. Det forekommer i pletter, oftest på hænder og fødder, indenfor underarmene, nakke og øvre bryst. Det kan også påvirke øjenlågene. Eksem forekommer oftest hos børn, men varer ofte i voksenalderen. Ifølge MayoClinic.com, selvom undersøgelser ikke har vist “pædiatriske specifikke” problemer, der ville begrænse brugen af ​​clobetasol propionat hos børn over 12 år, skal det alligevel anvendes med forsigtighed på grund af dets toksicitet. Det anbefales ikke til børn under 12 år.

Seboré påvirker kroppen, hvor der er en høj andel talgkirtler. Kirtlerne er fastgjort til hårsække og udskiller et olieagtigt stof, der smører huden. Seborrhea forekommer ofte midt i brystet, omkring navlen, i folderne under armene og brysterne og omkring lænk og balder. På ansigtet kan det påvirke panden, næse og ører. Når seboré påvirker hovedbunden, kaldes det skæl, hos babyer er dette kendt som “vuggehætte” og forsvinder normalt med 6 til 12 måneder. Hvis seborisk dermatitis ikke reagerer på andre behandlinger, kan din læge ordinere clobetasol propionatcreme eller salve. Brug ikke det i mere end to sammenhængende uger og brug ikke mere end 50 g om en uge, advarsler Drugs.com. Clobetasol propionat anbefales ikke til børn under 12 år.