Anvendelsen af ​​natriumbicarbonat i madlavning

Crispy Chicken

Natriumhydrogencarbonat, der mere almindeligvis kaldes sodavand, har et sted i næsten hvert køkken, uanset om det holder køleskabet fri eller skrubber brændt mad fra gryder og pander. Bagepulver neutraliserer syrer, blødgør vand, giver et mildt slibemiddel til rengøring og absorberer lugt. Det har også mange anvendelser i madlavning.

Whitening Grøntsager

Den Baking Soda Book rapporterer, at gnidning af kyllingeskind med sodavand før madlavning vil holde huden skarp og lås i fugt i kyllingen. Støv kyllingen med en lille mængde sodavand og gnid den i, inden du krydser kyllingen og skub den ind i ovnen for at bage.

Soaking Bønner

Blomkål kan gul, når den er kogt i hårdt vand. Baksoda boken anbefaler at tilsætte lidt sodavand til kogende vand lige før madlavning holder grøntsagshvidet. Korn vil også se lysere ud, hvis du lægger en knivspidser af kogepulver til madlavningen.

Leavening in Baking

Utah State University Cooperative Extension rapporterer, at at tilføje bagepulver til blødgøringsvand for tørre bønner hjælper med at blødgøre bønnerne, så de vil lave mad hurtigere. Brug 3 qts. Af vand og en knivspids bagepulver til hver kop tørrede bønner og sug natten over. Afrør afvædningsopløsningen og tilsæt ferskvand inden tilberedning.

Brug bagepulver som udslæt i bagværk, som indeholder sure ingredienser som kærnemælk eller melasse. Syren reagerer med bagepulver for at frigøre bobler af carbondioxid, hvilket virker som udtømning i fødevaren, ifølge Science of Cooking. Bland 1 tsk. Af natron, 1 tsk. Af fløde af tartar og 1 tsk. Af majsstivelse til at lave dit eget hjemmelavede bagepulver.